Pienen päivähoitotaival alkaa, ja myös vanhempi on ihmeissään: mitä kaikkea hoitoreppuun pitäisi pakata? Kurkkaa näppärä lista!

Lähteekö pienokaisenne pian päiväkotiin? Pohditko, mitä kannattaa pakata mukaan? Nappaa alta käyttöösi Polarn O. Pyretin muistilista sekä parhaimmat vinkit pienen päiväkotilaisen pukemiseen.

Parhaat vaatteet ulkoleikkeihin

Ulkovaatemuistilistan tärkeimpiä avaintuotteita ovat vedenpitävät kuorivaatteet, sillä kun kuorikerros on kunnossa, niin ulkoleikit maistuvat säällä kuin säällä.

Polarn O. Pyretin PO.P WeatherPRO® -merkittyjen kuorivaatteiden vesipilariarvo on vähintään 10 000 mm, mikä tarkoittaa, että vaate pitää vettä aivan yhtä hyvin kuin tavalliset sadevaatteet.

Lika ja kura on helppo pyyhkiä pois kostealla liinalla. Tällöin tavallisia sadevaatteita ei välttämättä tarvita. Talven pakkasten iskiessä kuorivaatteet on hyvä vaihtaa lämpöisiin, tuulen- ja vedenpitäviin toppavaatteisiin sekä kerrasto pehmoiseen merinovillaan.

Huomaathan, että useimmat ulkovaatteet vaativat lämpökäsittelyn pesun jälkeen, jotta niiden pinnassa oleva vedenhylkivyyskäsittely aktivoituu uudelleen.

Mikäli lämpökäsittelymahdollisuutta ei ole, on vaatteen pinta hyvä käsitellä vedenhylkivyyssuihkeella siinä vaiheessa, kun vesi ei enää helmeile vaatteen pinnassa. Varsinainen vedenpitävyyskäsittely on kankaan sisäpuolella ja siihen lämpökäsittelyllä ei ole vaikutusta.

Varavaatteet päiväkotiin

Ulkovaatteiden lisäksi päiväkotiin tulee pakata myös monenlaisia sisävaatteita ja asusteita. Monen päiväkotilaisen vaatelokerosta löytyy myös varavaatteita, sillä päiväkotiarjessa sattuu ja tapahtuu välillä myös vahinkoja.

Pese vaatteet ohjeiden mukaan vaatteiden käyttöiän pidentämiseksi ja niiden ympäristövaikutuksen vähentämiseksi. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla kokoat toimivan vaatepaketin omalle pienelle päiväkotilaisellesi:

Pehmeät kerrokset

Suosi pehmeitä vaatteita, jotka sopivat niin sisäleikkeihin kuin puettavaksi ulkovaatteiden alle. Parhaita materiaaleja päiväkotilaisen arkeen ovat helppohoitoiset college, veluuri sekä trikoo.

Jarrusukat

Päiväkotiarjen vauhdikkaisiin käänteisiin kannattaa sukkien osalta valita jarrusukkia tai -sukkahousuja. Polarn O. Pyretiltä löydät laajan valikoiman erilaisia sukkia, joista kuulee vuodesta toiseen hehkutusta, niin laadun kuin myös kulutuksenkeston osalta.

Vaikka päiväkodin lattiat olisivat toisinaan kylmät, niin se ei menoa haittaa – kuuleman mukaan PO.Pin jarrusukat pitävät myös varpaat lämpiminä varsinkin, jos valitset villaiset jarrusukat.

Mokkasiinit

Monen päiväkotilaisen repusta löytyvät myös sisätossut. PO.Pin sisätossut ovat erityisen mukavat ja lämpöiset mokkasiinit, joiden nahkapohja pitää hyvin liukkaillakin lattioilla.

Muistilista ulkovaatteille

– Kuoritakki: katso tästä
– Windfleece-takki: katso tästä
– Kuorihousut: katso tästä
– Kuorihanskat: katso tästä
– Sormikkaat: katso tästä
– Lapaset: katso tästä
– Hattu: katso tästä
– Aluskerrasto: katso tästä
– Villasukat: kasto tästä

Muistilista varavaatteille

– 2 pitkähihaista paitaa
– 1 paksumpi paita
– 2 t-paitaa
– 1 trikoohousut
– 1 collegehousut
– 2 alushousut
– 2 paria sukkahousuja/pitkiä kalsareita
– 2 paria jarrusukkia
– 1 pari mokkasiineja

Hanki täältä Polarn O. Pyretin kestävät ja toimivat vaatteet päiväkotiin!

Tiesithän, että liityessäsi PO.P+ jäseneksi saat 20 % tervetuliaisedun yhdestä ostokerrasta? Lue lisää täältä.


Mitä mieltä olet artikkelista?