Autolla matkustaminen lapsen kanssa on turvallisempaa, kun varmistaa nämä seikat ennen moottorin käynnistämistä.

Viimeksi päivitetty 20.10.2021

Lapsi on autossa matkustaessaan erityisen paljon aikuisen huolenpidon varassa, sillä aikuisen tekemät päätökset vaikuttavat suoraan hänen turvallisuuteensa. Välttämällä nämä yleiset virheet teet autoilusta turvallisempaa teille kaikille!

1. Käytä turvakaukaloa oikein

Tutustu turvakaukalon tai -istuimen käyttöohjeisiin ja toimi niiden mukaan – älä arvaile. Esimerkiksi Cybex Cloud Z i-Size -turvaistuimessa olevat LSP-sivutörmäyssuojat vähentävät kolarin sattuessa törmäysvoimia jopa 25%. Ne täytyy kuitenkin aktivoida: eli istuimen sivuilla olevat siivekkeet täytyy muistaa nostaa ylös.

Ole myös tarkkana, että turvaistuin on kiinnitetty autoon oikein. Modernit turvakaukaloiden telakat ja turvaistuimet kiinnitetään Isofix-kiinnityksellä, on tärkeää että se on napsautettu kiinni oikein kummaltakin puolelta. Turvaistuin ei suojaa tarkoituksenmukaisesti, jos sitä ei käytetä oikein.

2. Toppavaatteet pois

Talven kylmimpinä hetkinä lapset ymmärrettävästi puetaan paksuihin toppavaatteisiin. Turvakaukaloiden ja istuimien vyöt eivät kuitenkaan kiristy oikein, jos päällä oleva vaatekerros on liian paksu: tällöin turvavyön ja vartalon väliin jää liikaa tilaa ja vyö on löysällä.

Ratkaisuna on joko vähentää vaatteita ennen turvaistuimeen laittamista tai hankkia turvakaukaloon erityisesti suunniteltu lämpöpussi. Cybex Cloud -istuimiin ja rattaisiin suunniteltu Mini Snøgga on helppo ja turvallinen ratkaisu talven ajomatkoille!

3. Keskity ajamiseen

Tärkein inhimillinen turvallisuustekijä autossa on sen kuljettaja. Kun auto liikkuu ja liikenne ympärillä tarjoaa vaihtelevia tilanteita, kaikkein olennaisinta on keskittyä ajamiseen. Vaikka lapsi itkisi takapenkillä hukattuaan tuttinsa tai kasteltuaan vaippansa, ne ovat pieniä murheita liikenneonnettomuuteen verrattuna. Älä siis kehitä tapaa, jossa kurkottelet takapenkille pitääksesi lapselle seuraa tai lohdutellaksesi häntä.

Ja jos epäilet olevasi liian väsynyt ajamaan, harkitse kahdesti onko pakko lähteä mihinkään. Tarkkaavaisuuttasi tarvitaan!

CLOUD Z i-size -turvakaukalo — Ergonomista ja mukavaa matkustusta vastasyntyneestä 87 cm pituiseksi saakka!

Cloud Z i-Size voidaan säätää makuuasentoon auton ulkopuolella. Tämän ominaisuuden ansiosta lapsi lepää mukavasti ja ergonomisesti oikeassa asennossa. Cloud Z i-Size on yhteensopiva CYBEX rattaiden kanssa, joten turvakaukalon siirtäminen autosta rattaisiin onnistuu helposti. Mukavuutta lisää taittuva kuomu, joka suojaa auringolta ja tuulelta (UPF50 +).

Cloud Z i-Size -turvakaukalon törmäysvoimia vaimentava rakenne sekä integroitu LSP-sivutörmäyssuoja tekevät turvakaukalosta ensiluokkaisen turvallisen, sillä aktivoitu LSP vähentää sivutörmäysvoimia jopa 25 %. Säädettävässä niskatuessa on 11 asentoa, joita voi vaihtaa lapsen kasvaessa muutamassa sekunnissa. Integroitu valjaiden ohjain tekee säätämisestä intuitiivista ja nopeaa.

Erikseen myytävän Base Z-jalustan ainutlaatuisen ja innovatiivisen 180° kääntömekanismin ansiosta lapsi on helppo nostaa auton kyytiin ja sieltä pois. Base Z on pitkäkestoinen ratkaisu. Siihen voi yhdistää myös Sirona Z i-Size -turvaistuimen, joten se sopii lapselle jopa 4-vuotiaaksi asti.

Mitä mieltä olet artikkelista?