Matkarattaita valitseva saa päänsä helposti pyörälle. Ominaisuuksia on moneen lähtöön – mutta mistä tietää, millainen menopeli palvelee parhaiten juuri oman perheen tarpeita? Asia selviää, kun esität itsellesi nämä 4 kysymystä.

Viimeksi päivitetty 26.4.2022

1. Kuinka kevyesti haluat matkustaa?

Matkarattaat ovat – nimensä mukaisesti – mitä mainioin kulkupeli silloin, kun perhe lähtee reissuun. Kokoon taitettavat rattaat on helppo napata mukaan niin autoon, junaan, veneeseen kuin lentokoneeseenkin.

Todella kevyttä ja helppoa matkantekoa arvostava pitää varmasti uudistuneista Cybex Libelle -matkarattaista, joiden kuljettamiseen ei tarvita tila-autoa – eikä niitä itse asiassa tarvitse jättää edes lentokoneen ruumaan. Rattaat nimittäin painavat niin vähän ja menevät niin pieneen kokoon, että ne voi ottaa mukaan myös sisälle matkustamoon. Kevyiden, alle 6 kg painavien rattaiden nostaminen käsimatkatavaratilaan ei sekään vaadi supervoimia.

Cybex Libelle -matkarattaat ovat niin pienet ja kevyet, että ne voi ottaa mukaan matkustamoon.

2. Mihin rattaiden on mahduttava kotona?

Lapsen syntymän myötä koti täyttyy kuin varkain monenlaisista vauvatarvikkeista: on amme ja hoitopöytä, vaunut ja syöttötuoli. Sitteri, matkasänky, turvaportti, leikkikehä… Ja tuossa tuokiossa vanhempi huomaa, että tilaa kotona onkin enää jäljellä lähinnä silmien räpyttelyyn.

Jos vähän tilavampikin koti tuntuu pikkulapsivuosina ahtaalta, erityisen totta se on silloin, kun asuinneliöitä tai säilytystilaa on niukasti. Myös tällöin Cybex Libelle -matkarattaat pelastavat tilanteen. Sopivatpa ne muuten mainiosti vakituisiksi kakkosrattaiksi myös mummolaan, jossa isovanhempienkin on helppo löytää niille sopiva säilytyspaikka.

3. Millaisessa maastossa matkarattailla on voitava kulkea?

Matkarattaissa lapsen on mukava ihmetellä maailman menoa – kaupunkien vilskettä ja metsäretkellä oravan kipitystä pitkin männynrunkoa.

Kun teidän perheenne lähtee ulkoilemaan, minne suuntaatte? Viihdyttekö parhaiten sileällä asfaltilla vai kutsuvatko syrjäisemmät polut?

Cybex Eezy S Twist +2 -matkarattaissa on jämäkät, jousitetut ja hieman tavallista isommat renkaat, joiden ansiosta kulkeminen käy vaivattomasti epätasaisemmallakin alustalla.

Erilaiset ympäristöt asettavat matkarattaille erilaisia vaatimuksia. Jos kestopäällystetyt ja talvisaikaan säännöllisesti auratut tiet eivät ala heti kotiovelta tai loma-asunnon edestä, silloin katse kannattaa matkarattaita valittaessa suunnata renkaiden kokoon.

Kovin pienillä renkailla epätasaisessa maastossa kulkemisesta tulee sen verran raskasta, että rattaiden työntäjä alkaa pian haaveilla pääsevänsä itse rattaiden kyytiin lepäämään.

Cybex Eezy S Twist +2 -matkarattaissa on jämäkät, jousitetut ja hieman tavallista isommat renkaat, joiden ansiosta kulkeminen käy vaivattomasti epätasaisemmallakin alustalla. Näiden rattaiden selkänoja muuten taittuu helposti ergonomiseen lepoasentoon, joten ulkoilu voi jatkua keskeytyksettä myös pienen ulkoilijan päiväunien ajan.

4. Mikä on matkarattaiden suunniteltu käyttöikä?

Jos toivot matkarattaille pitkää käyttöikää, silloin rattaiden muunneltavuus nousee tärkeäksi valintakriteeriksi.

Cybex Eezy S Twist +2 -matkarattaiden istuinosa kääntyy 360 astetta.

Kaikkein nuorimmille kyyditettäville on tärkeää nähdä rattaita työntävän kasvot – maisemilla ei vielä niin ole väliä. Iän karttuessa maailma alkaa kiinnostaa pientä seikkailijaa. Siksi matkarattaat vastaavat pitkäkestoiseen tarpeeseen parhaiten silloin, kun niiden istuinsuunta on helposti muutettavissa. Cybex Eezy S Twist +2 -rattaissa istuinosa kääntyy täyden ympyrän, joten istuinsuuntaa on helppo muuttaa lapsen kasvun myötä.

Cybex Libelle -matkarattaat taas ovat yhteensopivat Cybex-turvakaukaloiden kanssa, mikä sekin lisää joustavuutta ja pidentää rattaiden käyttöikää.

Cybex Libelle -matkarattaat ovat yhteensopivat Cybexin turvakaukalon kanssa.

Mitä mieltä olet artikkelista?