Lastenvaunut ovat yksi tärkeimmistä vauvalle tehtävistä hankinnoista. Vauvaa odottaessa kannattaakin rauhassa tehdä vertailua ja pohtia, minkälaiset vaunut ja ominaisuudet parhaiten palvelevat omaa elämäntyyliä.

Viimeksi päivitetty 23.5.2022

Riittävätkö pienokaiselle hyvät perusyhdistelmävaunut vai kaipaatko lisäosia, vaivatonta muunneltavuutta, silmää hivelevää designia tai näppärää sähköavusteisuutta? Uusimpien vaunujen toiminnallisuudet ällistyttävät nerokkuudellaan!

Mitä kaikkea sitten tulisi ottaa huomioon? Tässä lista ominaisuuksista, joita voit asettaa itsellesi sopivaan tärkeysjärjestykseen ennen ostopäätöksen tekemistä.

Muunneltavuus

Oikeanlaiset vaunut helpottavat elämää, säästävät aikaa ja suorastaan motivoivat liikkeelle lähtöön. Ne muuntuvat lapsen kasvun mukana pienen vauvan vaunuista taaperon istuinrattaiksi.

Cybexin Priam-yhdistelmärattaat mukautuvat elämääsi saumattomasti. Priamit on suunniteltu vauvaperheiden todellisia tarpeita kuunnellen ja niissä on uusia, innovatiivisia käyttöominaisuuksia.

Yhdistelmärattaiden runkoon kiinnität vaivatta niin vauvakopan, turvakaukalon kuin myöhemmin istuinosankin.

Cybex Priam
Cybexin Priam-yhdistelmärattaat muuntuvat lapsen kasvun mukana pienen vauvan vaunuista taaperon istuinrattaiksi.

Turvakaukalon voit siirtää autosta suoraan runkoon – vauvan unia häiritsemättä. Rattaiden työntäminen on myös omalle selällesi parempi vaihtoehto kuin kaukalon kantaminen.

Voit unohtaa monimutkaisten mekanismien parissa tuskailun: Priamit ovat kevyet ja yhdellä kädellä kokoontaitettavat – ominaisuus, joka on ehdottoman käytännöllinen, kun sylissä on vauva tai kun tilaa on vähän. Istuinosa on käännettävä, ja sen valjaat ovat säädettävissä yhdellä vedolla.

Priam turvakaukalo
Yhdistelmärattaiden runkoon kiinnität vaivatta niin vauvakopan, turvakaukalon kuin myöhemmin istuinosankin.

Käyttömukavuus

Miksei tätä ole keksitty aiemmin? Cybexin ePriam-yhdistelmärattaat ovat maailman ensimmäiset sähköavusteiset vaunut.

Sähköavusteisuus tuo ennennäkemätöntä helpotusta ylä- ja alamäessä tai epätasaisissa maastoissa kuten lumihangessa tai hiekalla kulkemiseen.

Sähköominaisuus toimii työntöaisaan integroidun sensorin avulla: kun se havaitsee normaalia voimakkaampaa työntämistä tai vetämistä, se antaa renkaille lisävoimaa tai jarruttaa niitä.

Sähköavusteisuus ei tingi turvallisuudesta. Se on toiminnassa vain, kun työnnät tai vedät vaunuja. Vaunut eivät siis koskaan karkaa omille teilleen.

ePriam-vaunujen sähköavusteisuus tuo ennennäkemätöntä helpotusta ylä- ja alamäessä tai epätasaisissa maastoissa.

Tilavuus

Pitääkö vaunuihin mahtua hoitolaukun lisäksi ruokaostokset, vai riittääkö, että niiden sivutaskuun voi helposti sujauttaa puhelimen ja mukitelineeseen kahvitermoksen?

Cybexin Priam-yhdistelmärattaissa on erittäin tilava tavarakori, jonka saa helposti suljettua magneettien avulla. Sen uumeniin mahtuvat ruokakassit, pari kirpparilöytöä ja vielä lapsen lempilelu.

Keinutus!

Vauva-arkeen sisältyy hetkiä, jolloin yrittää yhtä aikaa heijata vauvaa päiväunille, juoda kahvia, soittaa pari puhelua ja pukeutua. Yksi käsipari ei tunnu riittävän.

Cybex haluaa tehdä vanhemmuudesta helpompaa. ePriam-rattaat sisältävätkin vallankumouksellisen innovaation: CYBEX-sovelluksella aktivoitavan heijaustoiminnon, joka pitää vaunut pienessä liikkeessä, vaikka ne pysyvät paikoillaan. Näin voit rauhoittaa lapsesi unille milloin ja missä tahansa, niin, että saat itse hetkeksi vapaat kädet.

Lisäosat

Cybexin Priam- ja ePriam-yhdistelmärattaisiin on saatavilla runsaasti lisäosia, joiden avulla vaunut muuntuvat juuri sinun elämäntyyliisi.

Lähdössä metsälenkille? Kiinnitä kääntyvien etupyörien tilalle isommat, takapyörien kokoiset eturenkaat, jotka takaavat mukavan rullauksen haastavissakin maastoissa.

Kun liikut lumella, voit kiinnittää eturenkaiden tilalle sukset. Rantalomalle pakkaat mukaan helposti kiinnitettävän hyönteissuojan. Muita lisäosia ovat mm. mukiteline, hoitolaukku ja eri paksuiset lämpöpussit.

ePriam-sovellus
ePriam-yhdistelmävaunujen heijaustoiminnon voi aktivoida kätevästi sovelluksella.

Ulkonäkö

Ulkonäkö ei ehkä ole vaunujen hankinnassa ykköskriteeri, mutta tyylikäs design ilahduttaa aina.

Cybexin Priam-yhdistelmärattaat ovat paitsi äärimmäisen käteviä, kestäviä ja turvallisia, myös upean näköisiä. Ulkonäköön on panostettu, sillä modernit vanhemmat arvostavat innovatiivista muotoilua, huoliteltua ulkonäköä ja satsausta tyyliin.

Runko on siro ja virtaviivainen, ja sekä rungon että tekstiilien väreissä ja kuoseissa on runsaasti valinnanvaraa. Miellyttääkö omaa silmääsi villi viidakkokuosi tai hillitty yksivärisyys?

Mitä mieltä olet artikkelista?