Yksi toivoo rauhallista lasta mutta saakin villikon, toinen vesipetoa mutta saakin sukeltamispelkoisen. Foorumiäidit keskustelevat lapsiinsa kohdistuneista toiveista, jotka jäivät toteutumatta.

Viimeksi päivitetty 27.10.2018

Syntymättömään lapseen saattaa liittyä toiveita ja odotuksia, jotka toisinaan jäävät toteutumatta. Lapsella saattaa olla esimerkiksi eriväriset hiukset kuin äiti toivoi tai riehakkaampi luonne kuin isä suunnitteli. Elaffylla osa toiveista toteutui kun taas osa meni hieman eri tavalla kuin odotuksissa:

”Toivoin fiksuja, kilttejä ja rauhallisia lapsia. Fiksuja ovat kyllä, kilttejä niin halutessaan, mutta melkoisia energiapakkauksia kaikki kolme! Eli nyt toivoisin vain parempia hermoja itselleni ja pidempää pinnaa.. :D”, elaffy kirjoittaa.

Harmituksena isän hiukset

Vargynja puolestaan toivoi lapselleen isänsä tummaa tukkaa ja vesipedon luonnetta. Toisin kävi:

”Itsestäni on hieman sääli että lapsi tulee ilmeisesti hiusten ja silmien suhteen äitiinsä. Paitsi jos ne hiukset tummuu vielä takaisin yhtä tummiksi kuin isällään. Mutta komea poika hän on näinkin. Olen myös joutunut hyväksymään sen ettei lapsi rakasta uimista ja vesileikkejä yhtä paljon kuin äitinsä. Kyllä hän uimisesta nauttii, mutta esimerkiksi sukeltaminen oli pitkään kauhistus.”

Yhden toive voi olla toisen pettymys. Enniä kismittää, että lapsi peri isänsä hiukset. Hiusten sijaan toivelistalla olisi ollut isän unenlahjat:

”Harmittaa, että lapsi sai isänsä hampaat ja hiukset. Olisin myös toivonut, että olisi perinyt isältään hyvät unenlahjat.”

Pettymykset voitoksi

Yleensä harmituksen aiheet ovat verrattain pieniä, ja lapset rakkaita vanhemmilleen juuri sellaisina kuin ovat. Nimimerkki Yölento osaa kääntää pienet pettymykset voitoksi:

”Olisin toivonut, että lapset olisivat perineet enemmän terveyttä ja vähemmän sairautta mutta toisaalta on kyllä hienoa, että tietää, mitä niiden vaivojen kanssa voi tehdä, kun on itse kokenut saman. Tilauksessa oli rauhallisia lapsia, mutta onhan se mahtavaa, että perheeseen mahtuu myös vauhtia eivätkä kaikki liiku kuin täi tervassa.”

Millaisia toiveita sinulla oli lastesi suhteen? Mikä jäi toteutumatta? Osallistu keskusteluun foorumilla: Olisin toivonut että lapsi…

Mitä mieltä olet artikkelista?