Moni lapsesta haaveileva kokeilee mielellään erilaisia apukeinoja tullakseen raskaaksi. Konsteja löytyy greippimehusta vehnänalkioöljyyn, mutta tieteellistä näyttöä ei niiden takaa useinkaan löydy. Vau.fi-foorumin käyttäjät jakavat omat keinonsa raskauden alkamisen helpottamiseksi.

Viimeksi päivitetty 24.8.2019

Jos raskaus ei ala helposti, moni lasta yrittävä alkaa kokeilla erilaisia konsteja raskauden alkamisen jouduttamiseksi. Nimimerkki Delly kertoo omista keinoistaan Vau.fi-foorumilla:”Itse olen syönyt raskausvitamiinia ja ubikinonia, jonka pitäisi parantaa munasolujen laatua (takana 2 km), jo 4kk ennen yrityksen aloittamista. Lisäksi käytän helokkiöljykapseleita satunnaisesti ja olen vähentänyt kahvinjuontia ja muuten yrittänyt panostaa terveelliseen ruokavalioon.”

Greippimehulla raskaaksi?

Moni yrittäjä vannoo greippimehun nimeen, vaikka tieteellistä näyttöä sen vaikutuksesta raskauden alkamiseen ei ole. Näin tekee myös nimimerkki mindiS:

”Täytynee alkaa ottamaan greippimehu käyttöön jälleen, koska söin verigreippejä ja join greippimehua ja heti siitä kierrosta plussasin meidän ainokaisen kohdalla.”

Monivitamiinia ja vehnänalkioöljyä

Greippimehun juominen on suunnitelmissa myös nimimerkillä Unisieppari, joka on valmis kokeilemaan monenlaisia konsteja siinä tapauksessa, että raskaus ei ala nopeasti:

”Nyt ennen yrityksen alkua olen syönyt raskausajan monivitamiinia (tärkeimpinä pidän tässä foolihappoa ja d-vitamiinia) sekä vehnänalkioöljykapseleita (hyvä e-vitamiinin lähde). Greippimehu ja maca tosin myös houkuttelis sit ku aloitetaan varsinainen yritys, ainakin jos ei parista ekasta kokeilukierrosta tärppää. Kaikkea luulen haluavani kokeilla, jos ei meinaakaa tärpätä.”

Pelkkää rahastusta?

Osa foorumikäyttäjistä kertoo kokeilevansa eri konsteja raskauden alkamisen helpottamiseksi, vaikka samaan aikaan pohtiikin, onko kyse vain rahastuksesta:

”Tällä hetkellä käytössä myo-inositol ja raskausvitamiinit. Tuntuu kyllä, että näillä rahastetaan aika surutta, vaikka tieteellinen näyttö on vähäistä tai olematonta”, kirjoittaa merps.

Millaisia keinoja sinä olet kokeillut raskauden alkamisen helpottamiseksi? Osallistu keskusteluun Vau.fi-foorumilla: Mitä apuja käytät tullaksesi raskaaksi?

Mitä mieltä olet artikkelista?