Kun vauva saapuu pistämään arjen ja hormonit uusiksi, jää vanhempien välinen intiimi läheisyys herkästi sivuun. Mutta mitä tehdä, kun tauko seksielämästä venyy ja venyy? Aiheesta käydään keskustelua foorumilla!

Viimeksi päivitetty 20.4.2018

On luonnollista, että vanhempien seksielämä hiipuu vauvan syntyessä. Äidin hormonimyrsky, univelka ja uuteen arkeen totutteleminen vievät huomion toisaalle. Joskus intiimielämän tauko kuitenkin venyy pidemmäksi kuin toivoisikaan:

“Meillä on takana jo pitkä kuiva kausi makkarissa. Nuorin viidestä lapsesta on nyt 1v2kk ja seksiä on synnytyksen ollut, tittidii! Kerran! Ja olihan se ihanaa. Siitä kerrastakin on jo vaan kohta se vuosi. Mulla on halut aika nollassa imetyksen takia”, kirjoittaa nimimerkki Zeni.

Mies ei ymmärrä haluttomuutta

Samoja kokemuksia on nimimerkillä Taikapilvi, jonka seksuaalisuus on ollut hukassa esikoislapsen syntymän jälkeen:

“Miehellä haluja riittäisi eikä hän oikeen ymmärrä aina mun haluttomuutta, helposti ajattelee vian olevan hänessä…”

“Aina tulee pakit”

Aina seksin vähäisyys ei ole hormonimyrskyssä elävästä äidistä kiinni. Nimimerkki Ennin parisuhteessa se on mies, joka kärsii haluttomuudesta:

“Olen yrittänyt aika monta sataa kertaa, ja aina tulee pakit. Olen myös kysynyt neuvoa kahdelta kaverilta ja yhdeltä ammattilaiselta. En ole saanut apua. Olen tarjoutunut lähtemään pariterapiaan tai mihin tahansa, mikä voisi auttaa. Mies ei halua lähteä, eikä halua apua, koska kaikkihan on hyvin.”

Apua pariterapiasta

Terapiassa käynti voisi kuitenkin auttaa parisuhteen seksiongelmiin. Tätä mieltä on ainakin nimimerkki Äippä x 5:

“Meillä oli miehen kaa esikon syntymän jälkeen ns ”tilanne päällä” erinäisistä syistä ja sillon kyllä tuli tarpeeseen kun päästiin terapeutille puhumaan ja saatiin työkalut parisuhteen työstämiseen.”

Kierron palautuminen herätti halut

Jos seksin vähäisyyden takana on synnyttäneen ja imettävän äidin hormonit, ei asiassa auta välttämättä muu kuin aika:

“Alkeelliset halut on palaillu oikeastaan vasta nyt, kun kierto on palannut suht normaaliksi imetyksen loputtua ja kun ollaan alettu yrittämään toista lasta, se pakottaa hommiin”, kirjoittaa Taikapilvi.

Kalenteriseksi toi avun

Tilannetta voi yrittää helpottaa myös erilaisin käytännön keinoin. Äippä x 5 vannoo kalenteriin merkityn seksipäivän nimeen:

“Meillä seksihaluihin taitaa ennemminkin vaikuttaa miehen työstressi ja molempien väsymys…meillä pahimpaan haluttomuuteen toiminut seksipäivä, lauantai:) ainut millä se kierrettiin oli sairaus.”

Onko teillä kärsitty haluttomuudesta lapsen syntymän jälkeen? Miten elvytitte seksielämänne uudelleen? Kerro kokemuksesi foorumilla: Miten elvyttää seksielämä pidemmän tauon jälkeen?

Mitä mieltä olet artikkelista?