Raskaus ei ole sairaus, mutta raskausvaivat voivat vaikeuttaa liikkumista ja jopa estää sen. Kaikkia liikuntalajeja ei myöskään suositella harrastettavaksi raskausaikana. Foorumilla äidit kertovat, miten raskaus vaikutti heidän liikuntaharrastuksiinsa.

Viimeksi päivitetty 19.5.2018

Raskausvaivat ovat yksilöllisiä. Yksi nostaa painoja laskettuun aikaan asti, kun taas toinen joutuu lopettamaan kävelylenkitkin raskauden alkuvaiheessa. Nimimerkki elaffylla on kokemusta niin aikaisin lopetetusta harrastuksesta kuin raskauden loppumetreille jatkuneestakin.“Ratsastuksen joutui lopettamaan ennen puolta väliä tuplia odottaessa, kun alkoi tuntua sen verran pahalle. Kolmatta odottaessa harrastin agilitya rv35 asti”, elaffy kirjoittaa.

Stop kävelylenkeille

Suski88 puolestaan kuuluu niihin epäonnisiin, jotka joutuvat jättämään kävelylenkitkin raskauden myötä:

“Mä nyt en muutenkaan raskausaikana harrastanut mitään ihmeellistä, mutta esikoisesta en saanut käydä edes kävelyllä, riskiraskaus.”

Uimista synnytykseen saakka

Nimimerkki Kyfi9528530 joutui lopettamaan yhden harrastuksensa jo raskauden suunnitteluvaiheessa, mutta toista hän jatkoi melkein h-hetkeen asti:

“Kilpacheerleading oli pakko molemmilla kerroilla lopettaa jo raskautta suunnitellessa (isku altis laji). Esikoista odottaessa kävin uimassa vielä pari päivää ennen synnytystä”, hän muistelee.

Rajoittiko raskaus sinun harrastamistasi vai saitko nauttia lempilajistasi loppuun saakka? Kerro se foorumilla: Rajoittiko raskaus harrastuksia?

Mitä mieltä olet artikkelista?