Raskausaika on poikkeustila, jossa tietyt asiat ovat kiellettyjä ja toiset muuten vain haastavia. Foorumiäidit kertovat, mitä he ikävöivät eniten odotusaikana.

Viimeksi päivitetty 16.7.2018

Raskaus ei ole sairaus, mutta siihen liittyy tiettyjä rajoitteita ja hidasteita. On vältettävien ruoka-aineiden listoja, odottajalle sopimattomia liikuntalajeja ja asentoja, joissa ei ole mukava nukkua ison vatsan kanssa.

Foorumiäidit keskustelevat asioista, joita he kaipasivat tai kaipaavat raskausaikana. Rosalinan lista on lyhyt ja ytimekäs:

Mahallaan nukkumista. Normaalia seksiä. Mahdollisuutta liikkua kuten haluaa. Joskus tekee mieli siideriä, vaikka harvoin ylipäätään juon.”

Uni ikävän kohteena

Erityisesti loppuraskaudessa nukkuminen voi olla haastavaa. Mikään asento ei tunnu hyvältä, ja uni voi olla muutenkin katkonaista. Enni kertoo kaivanneensa odotusaikanaan eniten juuri hyvää ja virkistävää unta:

“No nukkumista! Koko raskausajan sai niin huonosti nukuttua, että olo oli kuin zombilla.”

Tule takaisin, oma kroppa!

Aiemmin itsestäänselvät asiat, kuten sukkien pukeminen, voivat muodostua vauvamahan kanssa todelliseksi haasteeksi. Milan suurimmat kaipauksen kohteet liittyvät tähän:

“Eniten kaipaan kunnon hikiliikuntaa ja omaa kroppaa sen suhteen, että olo alkaa olla kömpelö ja on outo tunne kun sheivaaminen ja sukkien laittaminen on hankalaa.”

Samansuuntaisia ajatuksia on nimimerkillä HeliAn:

“Kaipaan sitä, että pääsis treenaan joukkueen kanssa ja pelaan salibandyä. Sen lisäksi kaipaan omaa kroppaa, tämä nykyinen ei oikein tunnu omalta.”

Aurajuusto ja graavilohi

Marmoritar kertoo ikävöivänsä eniten perusjuttuja, kuten tiettyjä ruokia ja sutjakampaa kenkien pukemista:

“Itsekin kaipaan sitä mahalleen nukkumista. Ja sitä, että ei tarvi ähinän kanssa kääntää kylkeä. Kaipaan myös sitä, että voin maata taas selälläni ilman sitä tunnetta, että happi loppuu. Kaipaan aurajuustoa ja joo, graavilohta. Kengätkin olisi kiva voida laittaa jalkaan ilman sen kummempia miettimisiä, että kuinka ne sinne saa tai kuinka ne ylipäätään mahtuu jalkaan, koska turvotus kintuissa on aika mieletöntä.

”Ja kohta kaipaan tätä mahaa”

Kaikesta raskausajan epämukavuudesta huolimatta Marmoritar myöntää, että odotuksen päätyttyä ihanan kamalaa vauvavatsaakin voi tulla ikävä:

“Ja kohta mä kaipaan tätä mahaa, koska vauvamahat..Ne vaan on niin ihania, kuitenkin!”

Mitä sinä kaipasit eniten raskausaikana? Osallistu keskusteluun foorumilla: Odottaja, mitä kaipaat? 

Mitä mieltä olet artikkelista?