Kaksosraskaus voi olla aluksi järkytys ja laittaa elämän uusiksi asumisjärjestelyjä myöten. Kaksosia odottavat äidit jakavat tunnelmiaan monikkoraskaudesta Vau.fi-foorumilla.

Viimeksi päivitetty 19.9.2019

Raskaus on aina jännittävää aikaa, ja kaksosten odotus antaa sille vielä oman lisämausteensa. Vau.fi-foorumilta löytyy useampikin kaksosvauvojen odottaja. Yksi heistä on saanut juuri tietää odottavansa kaksosia:


 


”Me kuulimme kaksosista toissapäivänä neuvolalääkärissä rv10. Kärsin raskauden alussa kovista kipukohtauksista ja pelkäsimme, että raskaus meni silloin kesken. Olikin siis aikamoinen shokki, että sen sijaan kohdusta löytyi kaksi polskuttelijaa! Siitä ne kivutkin sitten johtuivat, kun kohtu joutui venymään kovaa vauhtia”, kirjoittaa nimimerkki Mirkkunen1.

”Alkushokin jälkeen ollaan totuttu ajatukseen”

Odottajat kertovat, että vaikka uutinen kaksosraskaudesta oli aluksi shokki, ajatukseen tottui kuitenkin nopeasti. Arya suhtautuu tulevaan jännityksellä mutta samalla luottavaisesti:

”Alkushokin jälkeen ollaan kyllä ajatukseen totuttu ja eihän sitä nyt enää voisikaan kuvitella tilanteen olevan toinen. Jännittää tuleva toki mutta on saatu paljon uskoa tulevaan ja siihen että kyllä me pärjätään ja jaksetaan.”

Koti käy pieneksi kaksosten kanssa

Tuplaonni voi tuoda tullessaan muutoksia moniin käytännön asioihin. Esimerkiksi koti voi käydä pieneksi, kun yhden sijaan vauvoja tuleekin kerralla kaksi. Näin kävi nimimerkille Yarn:

”Yksi lapsi olisi tähän meidän kotiin mahtunut ihan hyvin, mutta kahden kanssa tulee väkisinkin ahdasta. Vitsit, kun meillekin löytyisi joku ihana uusi koti”, Yarn kirjoittaa.

Odotatko sinäkin kaksosia? Vau.fi-foorumilta löydät vertaistukea muista kaksosten odottajista: Monikkojen odottajat

Mitä mieltä olet artikkelista?