Yhden perheen lapset eivät aina saa taas-arvoista kohtelua lähipiiriltään. Miltä tuntuu, kun yhtä lasta suositaan muiden kustannuksella? Foorumiäidit kertovat.

Viimeksi päivitetty 3.11.2018

Aina sukulaisten ja muun lähipiirin huomio ei jakaudu tasaisesti perheen lasten kesken. Mitimasa kertoo kokemuksistaan foorumilla:

”Meillä käynyt niin että kolme aikuista suosinut taaperoistamme toista enemmän siksi että sanoneet tykkäävän enemmän toisen ulkonäöstä! Molemmat taaperot hurmureja joten pänninyt ja tuntunut pahalta pienokaiseni puolesta kun aikuisten suusta tulee lasten kuullen hehkutusta toisen ulkonäöstä ja samalla ignooraavat toista lasta joka hakenut heiltä huomiota mitä ihanimmilla laulamisilla, kitaransoitoilla, maalaustensa esittelyillä tms.”

”Anoppi suosii vanhinta lastamme”

Myös elaffylla on kokemusta suosimisesta. Hänkin epäilee, että syy yhden lapsen suosimiseen on tämän ulkonäössä:

”Meillä anoppi suosii vanhinta lastamme. On näyttänyt eniten ilmeisesti pojaltaan vauvana. Eikä siinä mitään, mutta kun sillä vanhimmalla lapsella on tuntia nuorempi kaksossisko, joka tekee asetelmasta mielestäni vielä entistä epäreilumman. Nuorin 1v jää yleensä kokonaan vaille huomiota”, elaffy kirjoittaa.

Suosimisen syynä sukupuoli

Nimimerkki Kultakutri&2karhua joutuu puolestaan todistamaan räikeää, lapsen sukupuoleen perustuvaa suosimista appivanhempiensa taholta:

”On kokemusta! Meillä lapset 3 v ja 5 v, ja pikkuveli on selvästi appivanhempien suosikki! Häntä pyydetään leikkimään mummolaan, isosiskoa ei. Ja reissuilta hän saa paljon ruhtinaallisemmat tuliaiset. Syynä on sukupuoli – he arvottavat pojan avoimesti tyttöä korkeammalle. Vihaksi pistää!”

Kuulostaako tutulta? Suosiiko joku sukulainen tai muu läheinen yhtä lastasi yli muiden? Jaa kokemuksesi foorumilla: Yhden lapsen suosiminen

Mitä mieltä olet artikkelista?