Metsäretkeily ja makkaranpaisto on foorumiäitien suosikkipuuhaa perheen parissa. Miten sinä vietät laatuaikaa perheesi kanssa?

Viimeksi päivitetty 28.7.2018

Kesäloman aikana on mahdollisuus viettää aikaa koko perheen kesken ehkä enemmän kuin arjen pyörityksessä. Mutta miten viettää tätä laatuaikaa? Sitä kyselee nimimerkki Sohwia ja kertoo oman perheensä tavasta:


 


“Meidän perhe viettää laatuaikaa siten, että me lähdetään yhdessä retkeilemään vaikkapa metsään tai lähimaastoon, jonne me otetaan omat evät mukaan. Toki yhdessä oleminen perheen kesken kotonakin on kivaa, mutta itselle tekee tosi hyvää lähteä kotoa pois hetkeksi aikaa.”

Metsään koko köörin voimin

Retkeily on myös Towandan perheen mieleen, ja nyt on varusteetkin sitä varten kunnossa:

“Me ostettiin kantorinkka, jotta päästään koko köörin voimin syksyllä retkeilemään. Metsässä liikkumista onkin ollut jo ikävä. Piknikillä ollaan käyty nyt joka päivä lähipuistossa ja välillä rannalla. Talven tullen varmasti pulkkaillaan paljon ja käydään uimahallissa.”

Kalastus ja sienestys

Esikoistaan odottava LaraS uskoo, että nykyiset suosikkipuuhat jatkuvat myös lapsen synnyttyä:

“Meillä harrastetaan kalastusta rannasta tai veneestä käsin. Tykätään myös käydä laavulla makkaraa paistamassa, keväisin korvasieniä poimimassa jne. Esikoinen on tulossa ja uskon, että nämä luontoharrastukset pysyvät myös silloin. On vaan eri tavalla ihanaa, kun voi seurata lapsen iloa ja ihmetystä sekä opettaa hänelle uusia taitoja.”

Mökille tai HopLopiin

Lisäksi foorumiäidit kertovat viettävänsä perheaikaa muun muassa omalla tai sukulaisten mökillä sekä sisäleikkipaikoissa, kuten HopLopissa. Myös leffaillat ovat laatuaikaa parhaimmillaan. Perheaika on ihaninta silloin, kun on yhteistä tekemistä, josta kaikki pitävät.

“Lisätään vielä äidin suosikkilaji, uinti! Lapsikin on siitä ihan innoissaan ja kyllä isästäkin on kiva käydä perheen kesken uimassa. Pitää yrittää elvyttää tämä ja ruveta käymään useammin uimassa”, kirjoittaa nimimerkki Vargynja.

Miten te vietätte perheaikaa? Osallistu keskusteluun foorumilla: Miten vietätte laatuaikaa perheen kesken? 

Mitä mieltä olet artikkelista?