Mennäkö vai eikö mennä naimisiin? Ja kumpi tulee ensin, avioliitto vai lapsi? Näitä kysymyksiä pohditaan nyt foorumilla.

Viimeksi päivitetty 30.5.2018

Nykyään jo yli puolet esikoislapsista syntyy avioliiton ulkopuolella. Kaikista lapsista vielä hieman yli puolet syntyy aviopareille, mutta määrä on laskusuunnassa. Nimimerkki Enni on kuitenkin sitä mieltä, että lapset kuuluvat avioliittoon.

“Oli itsestäänselvää tehdä perinteisessä järjestyksessä. Ja helpottaahan se toki monessa käytännön asiassa ettei susiparina elä. Mielestäni lasten kuuluu syntyä avioliittoon, avioliitto on perheen perustamista varten.”

Myös Rosalina eteni perinteisessä järjestyksessä:

”Ensin avioiduttiin, sitten tuli lapsia”.

Elämä päätti toisin

Joskus elämä menee toisin kuin oli suunnitellut, ja ensimmäinen lapsi putkahtaa maailmaan ennen papin aamenta – tai vihkijän pistettä. Nimimerkillä Zeni on tästä kokemusta.

“Meille tuli ensin lapsi ja lapsen ollessa 1,5 vuotias mentiin naimisiin. Mä olen myös aina ajatellut, että lapset tehdään vasta avioliitossa, mutta elämä päättikin toisin. Seuraavat neljä lasta ovat syntyneet sitten liitossa.”

Maistraattiin masu pystyssä

Muinoin avioliiton ulkopuolella alkunsa saanut lapsi oli häpeäksi, ja alttarille kiirehdittiin ennen kuin odottavan äidin vatsan kasvu alkoi näkyä. Nykyisin raskausaikana tanssitut häät eivät ole harvinaisuus – onhan markkinoilla äitiysmallisia hääpukujakin pilvin pimein. Myös nimimerkki Äippä x5 meni naimisiin odotusaikanaan.

“Me mentiin naimisiin kun odotettiin meidän 2. yhteistä lasta joten masu pystyssä maistraatiin:D hyvin epäperinteistä;)”, Äippä x5 kirjoittaa.

Kummassa järjestyksessä sinä etenit? Kumpi tuli ensin, avioliitto vai lapsi? Vai elätkö edelleen avoliitossa? Tule keskustelemaan aiheesta foorumille: Naimisiin vai ei

Mitä mieltä olet artikkelista?