Saman talouden jakavat aikuiset saattavat tehdä kotitöitä ja muita askareita hyvinkin eri tavoin. Joskus toisen tapoihin on helppo suhtautua olankohautuksella, mutta toisinaan toisen erilaiset tavat saattavat aiheuttaa ärtymystä ja harmia. Foorumiäidit kertovat, mitä he tekevät eri tavalla kuin puolisonsa.

Viimeksi päivitetty 15.10.2018

On monta tapaa hoitaa kotia ja lapsia, mutta yhteisessä taloudessa eläessä voi joskus tuntua siltä, että toinen osapuoli tekee asiat aivan väärin. Towandaa harmittaa muun muassa puolisonsa tapa jättää kaapinovet auki:

”Meillä mies ”tuulettaa” kaappeja ja mä taas en pysty sietämään, jos kaappien ovet on auki. Eli kuljen perässä ja suljen ovia. Mies on myös aina lähdössä kaikkialle paljon etuajassa, kun taas itse olen minuutilleen lähtijä. Se kyllä joskus vähän ärsyttääkin, kun mies luulee että hänen tarvitsee huolehtia ovesta ulos vain itsensä. Siellä herra sitten odottaa takki päällä, että mä laitan valmiiksi itseni ja poikamme”, Towanda kirjoittaa.

Puhtaat vaatteet pinon alle vai päälle?

Joitakin puolison omista poikkeavia tapoja on helppo katsoa läpi sormien, mutta toiset voivat aiheuttaa ärtymystä. Vargynjan kotona puhtaan pyykin käsittely on asia, jonka puolisot hoitavat eri tavoin – mikä johtaa välillä harmistukseen.

”Itselle tuli ensimmäiseksi mieleen vaatteiden kaappiin laittaminen. Ensinnäkin viikataan vaatteet eritavalla, mikä ei haittaa, kunhan ovat suunnilleen saman kokoiseksi viikattu. Se vähän ärsyttää että mies laittaa usein puhtaat vaatteet päällimäiseksi. Itse laitan ne alle, jotta kaikkia tulisi käytettyä eikä ne alimmaiset olisi siellä kunnes ovat pieniä.”

Viivyttely ärsyttää aikaista lintua

Vastakohdat usein paitsi kiehtovat, myös ärsyttävät toisiaan. Kun itse on aikainen lintu, voi toisen viivyttely saada pinnan kiristymään. Nimimerkkiä Enni harmittaa puolisonsa harrastama asioiden lykkääminen – oli kyseessä sitten lähtö tai siivoaminen:

”Mies on aina viime tipassa ja itse tykkään olla ajoissa. Huolimatta siitä, että nykyään laitan valmiiksi myös lapsen tavarat, ollaan lapsen kanssa autossa ensin ja ootetaan miestä. Hän myös jättää kaiken siivouksen odottamaan, kun itse tykkään siivota heti, jotta seuraavalla kerralla on mukava aloittaa. Ei niin, että seuraava käyttäjä joutuu aina aloittamaan ensin siivoamalla päästäkseen itse asiaan.”

Puolison tapa lähteä liikkeelle viime tipassa on tuttua myös nimimerkille Taikapilvi. Häntä ärsyttää, kun mies ei ymmärrä, että erityisesti lasten kanssa liikuttaessa pieni pelivara aikataulussa olisi tärkeä.

”Meillä on kans ainaki toi, että mies on aina viime tipassa lähdössä ja se aina kostautuu lapsen kanssa liikkuessa. Ite taas haluan olla joka paikassa sen noin vartin etuajassa. Esimerkiksi just lapsen neuvola on sellanen, et haluan todellaki olla etuajassa ihan siksiki, että lapsi saa hyvän aikaa leikkiä rauhassa siinä odotustilassa eikä joudu suoraan huoneeseen.. Se odotusaika on niin iso osa lapsen reissua eikä mies yhtään ymmärrä”, Taikapilvi tilittää.

Mitä asioita sinä ja puolisosi teette eri tavoin? Aiheutuuko näistä ristiriitoja parisuhteeseenne? Ota osaa keskusteluun foorumilla: Mitä teette kumppanin kanssa eri tavalla?

Mitä mieltä olet artikkelista?