Mitä ostaa joululahjaksi 2-vuotiaalle? Entä mikä mahtaisi sopia 5-vuotiaalle? Foorumilla jaetaan vinkkejä eri ikäisille sopivista lahjoista. Jos lahjaideat ovat vähissä, kurkkaa foorumiäitien suositukset.

Viimeksi päivitetty 19.11.2018

Jouluun on enää reilu kuukausi, ja alkaa olla aika suoda ajatus jos toinenkin joululahjoille. Jouluostoksilla voi olla todella stressaavaa käydä, jos ei tiedä yhtään, mitä on ostamassa. Kun suvussa ja lähipiirissä on useita eri ikäisiä lapsia, voi olla vaikea tietää, mikä olisi sopiva lahja kenellekin. Nimimerkillä Kultakutri&2karhua on tähän mitä mainion ratkaisu:”Voidaanko koota tähän joululahjavinkkejä eri ikäisille lapsille? Aina vois laittaa iän ja sitten että mitä sen ikäiselle vinkkaa. Niin kuin näin: 4-v: hamahelmet, muovailuvahapakkaukset, Playmobil-jutut, Legon Easy to build -setit.”

Duploja ja palapelejä 2-vuotiaille

Kultakutrin ehdotus on toimiva, sillä kukapa olisi parempi henkilö sanomaan, millainen lahja miellyttäisi tietyn ikäistä lasta kuin tämän ikäisen lapsen vanhempi. Lasten kiinnostuksenkohteissa on toki yksilöllisiä eroja, mutta usein ne jakautuvat ikäryhmittäin.

Nimimerkki Bella Swan jakaa vinkkejä parivuotiaille lapsille sopivista lahjoista:

”2v: Duploja, palapeli, palikat, kirjoja, vaatteet lempihahmojen kuvilla.”

Paksusivuisia kirjoja pikkutaaperoille

Foorumin lahjaketjussa voi myös pyytää vinkkejä tietyn ikäiselle lapselle sopivista lahjoista. Nimimerkki mä77 vastaa vuolaasti kysymykseen puolitoistavuotiaalle sopivista lahjoista:

”Duplot ovat oikein hyviä vaikka ovatkin virallisesti vasta 2 vuotiaille. Samoin erilaiset palikat, joilla voi sitten isompanakin tehdä vaikka mitä. Paksusivuiset kirjat, joissa on kuitenkin vähän tekstiä. Ensin voi vain katsoa värikkäitä kuvia. Meillä on ollut hittinä molemmilla lapsilla 100 First Words kirja. Kirja on kiinnostanut pitkään, monta vuotta.”

Lahjaideat vähissä? Tutustu lahjavinkkiketjuun ja jaa myös omat ideasi: Joululahjavinkkejä

Mitä mieltä olet artikkelista?