Äiti on vastasyntyneelle väistämättä tutuin – onhan äidillä yhdeksän kuukauden etumatka tuttuudessa. Mutta kelpaako isä vauvalle ollenkaan? Äidit vertailevat kokemuksiaan asiasta foorumilla.

Viimeksi päivitetty 21.5.2018

Nainen kantaa lasta kohdussaan yhdeksän kuukautta, joten ei ole ihme, jos syntymänsä jälkeen vauva suosii äitiä. Joillekin vauvoille ei isä kelpaa aluksi ollenkaan, kun taas toisille ei ole niin väliä, kumpi vanhemmista pitää sylissä.


 


Ennin vauva on sitä mieltä, että äiti on paras ja ihanin:

”Tähän mennessä ollut isän kanssa muutamia kertoja noin 1-2 h kahdestaan kotona hereillä ollessa. Pienempänä ei kelvannut ollenkaan. Ja äidin kotona ollessa isä ei kelpaa yhtään”, Enni kirjoittaa.

Nimimerkin Äippä x5 pienokainen on jo vuoden vanha, mutta isä jää edelleen kakkoseksi äidille. Äidin poistumista paikalta protestoidaan lyhyehköllä mutta sitäkin kuuluvammalla huudolla. Vielä suuremman kriisin saa aikaan äidin paluu:

”Kun mut näkee niin huutaa pää punasena ja konttaa mua kohti hirveätä kyytiä, jos isänsä yrittää ottaa siinä kohtaa syliin niin huuto vaan kovenee. Tuntuu pahalle miestä kohtaan kun yks on tommonen mamman tyttö”, Äippä x5 suree.

”Kaikki käy”

Kaksosten äiti elaffy puolestaan kertoo isän kelvanneen vauvoille mainiosti alusta asti.

”Kaksosten kanssa mies pääsi alusta asti hoitamaan vauvoja ihan yhtä paljon kuin minäkin – olihan kummallekin oma vauva. Kaikkia lapsia on pienestä asti hoitaneet myös ulkopuoliset ihmiset paljon ja ovat luottavaisia aikuisia kohtaan. Kaikki käy.”

Isän hoivissa alusta asti

Myös Talvitintin vauvat ovat kelpuuttaneet isän syntymästään asti. Se on ollut äidille suuri helpotus.

”Meillä on molemmille isi kelvannu ihan vastasyntyneestä lähtien. Hyvä niin, koska mies on yhtälailla pystynyt osallistumaan lasten hoitoon ja hyvillä mielin on voinu jättää lapset miehen kanssa keskenään jos itsellä jotain menoa”.

Miten sinun vauvasi suhtautuu toiseen vanhempaansa? Kelpaako isi vai onko äiti ehdoton ykkönen? Kerro kokemuksesi foorumilla: Miten isi kelpaa vauvalle?

Mitä mieltä olet artikkelista?