Kolme lämmintä ateriaa, välipaloja välipalojen perään, jääkaappikäyntejä myös yöaikaan? Imetys lisää äidin energiankulutusta, mistä saattaa seurata jatkuvasti kurniva nälkä. Foorumiäidit kertovat kokemuksiaan imetysnälästä.

Viimeksi päivitetty 8.12.2018

Täysimetys kuluttaa 400-600 kaloria vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa, että täysimetys lisää äidin kokonaiskulutusta noin 25 prosenttia – ei siis ihme, jos nälkä tuntuu kurnivan jatkuvasti. Nimimerkki Rotokainen tietää, mistä imetysnälässä on kysymys:


 

 


”Ihan hillitön ruokahalu ja paino putoaa. Välillä on kiva ku voi syyä paljo pullaa eikä näy missään vaan on parempi olo. Mut usein kun jääkaappi on tyhjenemässä niin tympäsee alkuraskaudesta asti nyt vuoden ajan jatkunut nälkä. Jugurttia kuluu. Kaks lämmintä ruokaa päivässä ihan välttämättömyys. Mies kävi kaupassa ja osti 80 eurolla ruokaa. Parin päivän päästä ihmetteli, et mihin kaikki ruoka katoaa.”

”Nousen yöllä ja vedän kunnon hiukopalan”

Myös Tipsin vauvakilot ovat karisseet jatkuvasta nälästä ja syömisestä huolimatta. Öiset visiitit ovat tuttuja Tipsille:

”Nälkä vaivaa kyllä mutta myös kilot on karissut: raskausaikana tuli vain 6kg mutta ekan 2kk aikana lähti jo 13kg. Meillä on myös murot hätävaralla, samoin suklaa on ollut lähes päivittäisessä käytössä. Maitoa menee myös paljon vaikka normaalisti en sitä edes juo. Monesti nousen vielä illalla (yöllä) kun lapset nukkuu ja vedän kunnon hiukopalan kun muuten ei uni tule.”

”Menisi hyvin kolme lämmintä ateriaa”

Siska puolestaan taisteli imetyksen alkuvaiheessa vaivannutta nälkää vastaan makuuhuoneeseen tuotujen eväiden voimin:

”Alussa yöllä sängyn vieressä piti olla aina juotavaa ja välipalakeksejä. Nykyään en enää syö yöllä, mutta nälkä on aivan koko ajan. Menisi hyvin kolme lämmintä ateriaa, mut enempi se menee tolle napostelu linjalle.”

Onko imetysnälkä sinullekin tuttu juttu? Tuntuuko, että voisit syödä koko ajan? Ota osaa keskusteluun foorumilla: Imetysnälkä

Mitä mieltä olet artikkelista?