Kun vauva tulee taloon, osa tätä varten hankituista tarvikkeista voi osoittautua turhakkeiksi. Foorumiäidit kertovat, mitkä hankinnat jäivät heillä käyttämättä.

Viimeksi päivitetty 26.6.2018

Vauvan tuloon varaudutaan monin tavoin ja tarvikkein. Ostoslistalla voivat olla muun muassa tuttipullot, pinnasänky, sitteri ja hoitopöytä. Usein osa tarvikkeista osoittautuu kuitenkin turhaksi: Vauva ei suostukaan juomaan tuttipullosta tai nukkumaan pinnasängyssä.

Nimimerkillä Towanda useammasta hankinnasta tuli turhake, kun vauva ei kelpuuttanutkaan niitä. Käyttämättä jäivät niin tutit kuin kantovälineetkin.

“Kaikki erilaiset tutit joita olen yrittänyt tarjota vauvalle; ei kelpaa. Sitterissä on suostunut istumaan vain pieniä hetkiä, on tylsistynyt hetkessä. Kantoliinassa ja -repussa on huutanut kuin syötävä. Vauvansänky koottiin ja purettiin melkein saman tien, kun poika ei suostunut olemaan siellä”, Towanda kirjoittaa.

Yhden hyödyke, toisen turhake

Yhden hyödyke voi myös olla toisen turhake. Hoitopöydät ja -tasot jakavat foorumiäitien mielipiteitä. Osa kertoo hoitopöydän jääneen kokonaan käyttämättä, kun taas toiset eivät pärjäisi ilman.

“Meillä hoitoalusta pyykinpesukoneen päällä molemmilla lapsilla oli erittäin hyvä hankinta. Varsinkin tää kuopus on semmonen sinappikone (nyt 5kk) et tarvii monta kertaa päivässä olla pyllypesulla, joten tosi hyvä että saa vaipan riisua/pukea siinä pesualtaan vieressä”, kertoo Isintyttö.

”Mokoma muovihärpäke”

Kylpytuki on tarvike, joka osoittautui turhakkeeksi monella vastaajalla. Tukea kokeiltiin kerran, jonka jälkeen se jäi kaapin perukoille.

“Oon varma, että jokaisessa vauvaperheessä on kylpytuki, joka jäi nurkkaan pölyttymään yhden käyttökerran jälkeen. Ärsyttää oikeen että tulikin ostettua mokoma muovihärpäke”, kirjoittaa nimimerkki Kirveli.

Mitkä vauvan tarvikkeet sinä koit turhiksi? Tule mukaan keskusteluun: Mitkä on turhia

Mitä mieltä olet artikkelista?