Avautumisvaihe, ponnistamisen pidättäminen, jälkisupistukset... Foorumilla muistellaan, mikä oli kamalinta synnytyksessä.

Viimeksi päivitetty 2.7.2018

Synnytys on monelle äärimmäisen kivulias kokemus, mutta on ihmis- ja tapauskohtaista, mikä on kullekin kaikkein epämiellyttävintä synnytyksessä. Nimimerkki Aiaranalle kamalinta olivat kipeät supistukset:

“Pahinta olivat kamalan kipeät supistukset joiden kanssa piti odotella käyrille pääsyä yli tunti (ja sitä ennen kotona kolme päivää, koska eivät aiemmin ottaneet synnärille sisälle) ja lopulta kuulla käyrähuoneessa, että supistukset eivät ole avanneet YHTÄÄN!”

Piinaava pidätys

Nimimerkille Zeni pahinta synnytyksessä oli ponnistamisen pidättäminen, kun vauva meinasi syntyä ennen sairaalaan pääsyä.

“Viimeisimmässä synnytyksessä oli kamalinta, kun alkoi ponnistuttaa jo ennen sairaalaan pääsyä ja mies loppu matkan juoksutti mua kohti synnäriä pyörätuolilla ja mä vaan yritin pidätellä vauvaa! Siis ponnistamisen pidättäminen oli kamalinta.”

Montako viikkoa tyynyn päällä?

Nipperin kohdalla synnytyksen ikävin osuus olivat repeämät, joista hän kärsi molemmissa synnytyksissään.

“Esikoisesta tuli 3. asteen repeämät ja kuopuksesta ”vain” toisen asteen, epparista huolimatta. Siinä sitä mietiskelee, että kuinka monta viikkoa istutaan tyynyn päällä”, Nipper kirjoittaa.

Pelkkää kovaa kipua

Nimimerkki Talvitintti kertoo koko ensimmäisen synnytyksensä olleen sanalla sanoen kamala. Hän arvelee, että syynä oli käynnistetty synnytys ja luonnollisten supistusten puuttuminen:

“Ne keinotekoiset supistukset oli jotain aivan järkyttävää. Mikään kivunlievitys jota kokeilin ei meinannu toimia ja niissä kivuissa tuli kärsittyä melkein 17h. Ponnistusvaihe oli myös kamala kun oli pelkkää kovaa kipua koko ajan, ja lopuks pojan sydänäänet heikkeni jolloin imukupilla avitettiin nopeasti maailmaan. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.”

Kamalat jälkisupistukset

Osalle foorumiäideistä synnytyksen tuskallisin osuus koitti vasta varsinaisen suorituksen jälkeen. Useampi äiti on sitä mieltä, että pahinta projektissa olivat jälkisupistukset, jotka alkoivat h-hetken jälkeen:

“Mäkin sanoisin että jälkisupistukset on se kaikkein kamalin, ei se itse synnytys”, tiivistää nimimerkki Ruttu.

Mikä sinusta oli pahinta synnytyksessä? Ota osaa keskusteluun foorumilla: Kamalinta synnytyksessä? 

Mitä mieltä olet artikkelista?