Palelee ja pissattaa, päätä särkee ja oksettaa. Raskauden alussa voi olla monenlaisia oireita. Vastikään positiivisen raskaustestin tehneet odottajat keskustelevat oireistaan foorumilla odottajien omassa ryhmässä.

Viimeksi päivitetty 4.6.2018

Alkuraskauteen kuuluu usein onni iloisesta uutisesta, mutta myös joukko enemmän tai vähemmän ikäviä oireita. Nimimerkki LilyOfTheValley listaa omia vaivojaan foorumilla:”Aloitetaan ihan alusta, mitä tähän mennessä on. Väsyttää, palelee ja pissattaa. Päätä särkee. Ja vähän hutera olo, jos on syömättä liian kauan. Alavatsassa tuntuu nippailuja. Onkos muilla ollu samanlaista näin alussa?”

Jatkuva pissahätä on tuttua myös nimimerkille Miitsu84:

”Vessassa pitää juosta vähän väliä, aaltomaisesti maha kipua ja pahaa oloa joka myös tulee aaltomaisesti varsinkin ku alkaa nälkä tuleen.”

Tippa linssissä

Aina oireilu ei jää fyysisiin tuntemuksiin. Raskauden mukanaan tuoma hormonimyrsky voi heilauttaa myös odottajan tunne-elämän päälaelleen.

”Ja itkuherkkyys näköjään kans. Joku hassu biisi sai kyynelet silmiin”, LilyOfTheValley lisää.

Oireet paljastivat

Joskus alun oireet voivat paljastaa raskauden odottajalle jo ennen raskaustestiä. Näin kävi nimimerkille antzkyy.

”Alkuun vielä vähäisiä oireita, jatkuvaa vessassa ravaamista, herkistymistä, hengästymistä, näistä oikeastaan osasin arvella ennen plussaa. Vertaan nyt paljon esikoiseen, jolloin oli paljon väsymystä ja voimakkaat oireet muutenkin, saa nähdä alkaako pahoinvointi milloin vai onko tämä raskaus tyystin erilainen”, antzkyy pohtii.

Makeanhimo katosi

Toisille alkuraskaus teettää uusia tuntemuksia, toisilta taas katoaa jokin itselle tuttu ominaisuus. Nimimerkki sakababy kertoo makeanhimon häipyneen raskauden tieltä.

”Mä en jostain syystä halua herkkuja. Oon tosi perso makealle ja oon jo monta päivää ihmetellyt missä mun makeanhimo on.. tää on vaan hyvä oire, kun muutenkin oon isokokonen ja karkit sun muut herkut ei oo kovin hyväks”, sakababy kirjoittaa.

Elätkö sinäkin aivan alkuraskautta? Millaisista oireista olet kärsinyt? Tule keskustelemaan odottajaryhmään muiden alkuraskautta elävien äitien kanssa: Millaisia raskausoireita sinulla on?

Mitä mieltä olet artikkelista?