Raskaus, synnytys ja imetys muuttavat naisen kehoa. Onneksi näistä muutoksista voi tuntea myös ylpeyttä. Vau.fi-foorumin äidit kertovat, miten äitiys muutti heidän kehojaan, ja mitä he ajattelevat näistä muutoksista.

Viimeksi päivitetty 7.6.2019

Yhdeksän kuukauden odotus, synnytys ja mahdollinen imetys jättävät väistämättä jonkinlaisia jälkiä naiseen. Monet äidit osaavat onneksi suhtautua lempeydellä näihin muutoksiin – ovathan ne merkkejä siitä, että naisen keho on tuonut maailmaan uutta elämää.

Nimimerkki Rosalina kertoo muuttuneesta kehostaan Vau.fi-foorumilla:

”Iho venyi ja haaleita arpia jäi, mutta vaate- ja kengän koko on edelleen samat. Tissit oli pienet jo ennestään, nyt ne on…no, patalaput. Siinäpä ne näkyvät jutut. Eikä haittaa yhtään, päinvastoin.”

Harmaat hiukset katosivat

Monen äidin jalankoko muuttuu odotuksen myötä, eivätkä vanhat kengät enää sovi. Näin kävi myös Towandalle. Toisaalta hän kokee myös hyötyneensä raskaudesta ulkoisesti:

”Jalat kasvoivat puoli numeroa ja jouduin heittämään monia kivoja kenkiä roskikseen. Nivelet ovat edelleen löysät hormonien vaikutuksesta; olen käynyt fysioterapiassa kuntouttamassa alaselkää ja se on auttanut. Hyvä puoli raskaudessa oli se, että orastavat harmaat hiukset katosivat ja hiuksista tuli punertavammat.”

Häiritsevä sektioarpi

Joskus raskauden ja synnytyksen jättämät jäljet voivat toki häiritä äitiä kovastikin. Vargynja ei ole sinut sektioarpensa kanssa:

”Onneksi sektioarpi ei näy edes bikineissä. Koen sen jotenkin häiritsevämmäksi kuin vaikka raskausarvet. Koen epäonnistuneeni vaikka sektio ei ollutkaan itsestäni johtuva. Harmittaa että jouduin sektioon ja sitä kautta en pidä arvestakaan”, Vargynja kirjoittaa.

Ole ylpeä arvestasi

Myöskin sektion läpikäynyt Towanda puolestaan kannustaa tuntemaan ylpeyttä sektioarvesta:

”Eikös sektioarvestakin voi olla ihan ylpeä, siihen voi suhtautua rakkaudella. Sieltä se kääryle on nostettu päivänvaloon.”

Millaisia jälkiä raskaus, synnytys ja imetys jättivät sinun kehoosi? Osallistu keskusteluun foorumilla: Miten raskaus ja synnytys muuttivat kehoasi?

Mitä mieltä olet artikkelista?