”Ei jaksais mitää turhaa kamaa ottaa”, Vau.fi:n foorumilla huokaillaan. Foorumilaiset antavat vinkkejä, kuinka pakata sairaalakassi.

Viimeksi päivitetty 2.7.2012

Ehdotuksia ja listoja avuksi sairaalakassin pakkaamiseen löytyy miljoonittain, mutta pienemmälläkin määrällä tavaraa selviää. Oikeastaan mukaan tarvitaan vain tuleva äiti.


 


Mitä kaikkea synnytyssairaalaan siis kannattaa pakata mukaan?

Sairaala tarjoaa synnyttäjälle ja uudelle tulokkaalle vaatteet sairaalassaolon ajaksi. Äitiyspaita, pikkuhousut ja sukat löytyvät talon puolesta. Myöskään ruoista tai vaipoista sairaalaanlähtijän ei tarvitse huolehtia.

”pääasia on, että sulla on omat vaatteet kun meet sinne ja vauvalle jotain millä tuot sen kotiin”, foorumilla kirjoittava äiti toteaa.

”Niin ja oma hammasharja on ihan kiva ylläri aamupesulla!” kirjoittaja jatkaa.

Moni ketjuun kirjoittaja ottaisikin mukaan juuri omat henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Lähes jokaisen listalta löytyvät ainakin shamppoo, hammasharja ja deodorantti.

”Musta oli myös ihanaa saada harjata hiukset ja laittaa ponnaria sairaalassa ollessa, suihkuun kun en kyennyt vielä edes lähtöpäivänä kun vasta kotona!” eräs kirjoittaja kertoo.

”Ja varmaan monelle tärkeä on myös kamera!” toinen äiti muistuttaa.

Lue myös: Ensimmäinen vuosi valokuvin

Muutama mukava vaatekappale

Vaikka sairaala tarjoaakin osastollaolon ajaksi vaatteet, kannattaa mukaan varata muutamat oloa helpottavat vaatekappaleet, ketjussa vinkataan:

”kunnon (mun mielestä tärkeä)alushousut että saat mahan ja siteen siististi (tiukasti) pakettiin. Sitte joku löysä paita ja mukavat housut kotiin tuloa varten. Imetysliivit. Siinä se lyhykäisyydessään. Sairaalassa oli kuitenkin ihan ok pitää niitten omia kuteita, eipähän tullu kotiin pyykättävää.”

”Imetysliivit kannattaa hankkia jo odotusvaiheessa. Ja ne liivit kannattaa ottaa laitokselle mukaan. Olo ei muutu ainakaan yhtään hehkeämmäksi mitä se muuten on, siinä vaiheessa kun maitoa alkaa virrata ja päällä on sairaalan yök niin kamala paita. Eli oloa helpottaa ne liivit joihin voi sitten sulloa ties mitä imuviritelmää :)”

”Sairaalan aamutossut olivat hyvin kapea malli, joten omat voivat tuntua mukavammilta.”

”Ja ne housut, mitkä itelle varaat, niin kannattaa tosiaan muistaa, että se maha on vielä aikas iso sieltä pois lähtiessäkin! Eli ei niitä timmeimpiä housuja! Suosittelen varaamaan eri housut kuin mennessä (ellei miehesi/joku muu voi sulle jälkikäteen tuoda) jos sattuu suttuja/lapsivettä niille housuille siinä välissä.”

Lue myös: Kassi kainalossa sairaalaan

Viihdykettä äidille – ja isälle murkinaa

”Suosittelen myös jonkun kirjan/lehden pakkaamista matkaan! Kenties myös isälle, jos hän kanssanne sairaalassa on? Mun mies ei ollut yötä siellä, mutta jos mä esimerkiksi nukuin sen siellä ollessa, niin se lueskeli vauvan nukkuessa. Kirja saattaa olla miehen ’pelastus’ myös synnytyssalissa, jos joutuu oottelee ja on sillain aikaa ja sinä saat nukuttua!” eräs äiti vinkkaa.

”Läppäri oli meillä kiva!” kertoo toinen äiti.

”Meillä oli mukana myös kirjat isiä ja äitiä varten – jos ois ollut jotain oikeesti pitkää pätkää siellä, niin ois ollut tekemistä. Meistä kumpikaan ei ollut nukkunut riittävästi, joten torkkuessahan se ’ylimääräinen’ aika meni! Ylimääräistä aikaa ei vaan sen 4h synnytyksen aikana juurikaan ollut…”

Isille kannattaa ottaa mukaan viihdykkeen lisäksi myös omat eväät, ketjussa tiedetään:

”Isälle kannattaa olla evästä jos synnytys tapahtuu yöllä ja kestää pitkään. Kahvilat kun eivät ole auki ja isälle ei tarjota sairaalassa mitään, äiti kyllä hoidetaan.”

”Ja jos sinne sairaalakassiin pakkaakin sitten jotain evästä/herkkua, niin kannattaa huomauttaa sille isille, että ne ei oo isiä varten 😀 Vaan että isi saa pakata ihan itselleen, jos jotain mielii! Oon kuullut muutamankin tarinan pitkästä synnytyksestä, kun isi on tekemisen puutteessa syönyt äidin itselleen varaamat herkut sieltä sairaalakassista :D”, varoittaa toinen äiti.

Lue myös: Synnytyksen aikana voi syödä ja juoda

”Perus jutut riittävät”

”Sairaala tarjosi kaiken tarpeellisen äidille. Mielestäni sairaalan yökkäri, verkkoalushousut yms olivat oikein mukavia ja toimivia. Mammahousut kannattaa ottaa kotiinmenoa varten, omiisi et varmaan mahdu heti. Suklaa teki kauppansa ja hyvä kirja”, ketjussa summataan.

Turhuuksiakin matkaan joskus sattuu:

”Turhin, mitä itellä oli mukana, oli meikkipussi! Vaikka oon tosi turhamainen ja RRRRRAKASTAN meikkaamista ja sutimista, niin eipä tullut siellä laitettua, vaikka vieraita kameroineen pyörikin.”

”Ihan perusjutuilla pärjää ja monia asioita saa sairaalan kanttiinista tai mies voi hakea lähikaupoista/tuoda kotoa tullessaan! Siellä osastolla ollessahan on sitten noille henkilökohtaisille tavaroille varsin rajallisesti tilaa, että ihan kovin isoa kassia ei kannatakaan roudata!” ketjussa vinkataan.

”Ajoissahan se laukku kannattaa pakata…ennemmin pakkaa liian aikaisin, kuin liian myöhään. :)” eräs äiti vielä lisää.

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Mitä mukaan?

Teksti: Mira-Maria Heinonen
Kuva: Crestock

Lue myös:

Ihana kamala synnytysosasto

Kassi kainalossa sairaalaan

Pissasinko housuun?

Mitä mieltä olet artikkelista?