Raskaus muuttaa kehoa väistämättä, eikä pysyviltä muutoksilta välttämättä vältytä. Myös kehon palautuminen synnytyksestä on yksilöllistä. Vau.fi:n foorumin äidit kertovat nyt, miten he ovat palautuneet synnytyksestä.

”Miten on, palautuuko rinnat ja takamus ikinä takaisin samaan kokoon kuin ennen synnytystä ja imetystä?” Rouva L kyselee Vau.fi:n foorumilla

”Vai joudunko heittämään kaikki vähänkään tiukat vaatteet kiertoon? Ihan hyvä syyhän tämä on uusia vaatekaapin sisältö, mutta kun se on niin pirun hankalaa, kun on näin pitkä ja asuu paikkakunnalla jossa on tasan yksi vaatekauppa”, hän tuskailee.

Foorumin äidit kertovat nyt, kuinka vartalo on palautunut synnytyksen ja imetyksen jälkeen.

”Toivoa on – mitä nyt tissit roikkuu”

Vaikka keho muuttuu väistämättä raskauden aikana, on siitä mahdollista palautua ilman suurempia pysyviä muutoksia.

”Itselläni ainakin palautui molempien lasten välissä ja nyt on kolmas tuloillaan, joten toivottavasti palautuu vielä kerran”, nimimerkki Lepezz toteaa.

”Mitä nyt ilman liivejä tissit roikkuu hieman matalammalla, mutta kuppikoko on imetyksen jälkeen palautunut entiseen. Samaten vaatekoko on sama kuin ennen. Ehkä vatsanahka vaan vähän löysempi kuin ennen, ja siksi en kovin tiukkoja paitoja tykkää pitää”, hän kertoo.

”Tosin tiukempi alustoppi saa senkin aika hyvin kuriin. Joten toivoa on”, Lepezz vinkkaa.

"Toisten ei tarvitse tehdä juurikaan mitään ja toiset joutuvat treenaamaan hullun lailla"


"Varmaan riippuu aika paljon ihmisestä ja siitä, mitä on valmis tekemään asian eteen. Toisten ei tarvitse tehdä juurikaan mitään ja toiset joutuvat treenaamaan hullun lailla", Margeliini pohtii.


Tietysti se välivaihe, kun omat vaatteet olivat vielä liian pienet ja äitiysvaatteet jo liian suuret, oli ärsyttävä! ~ Margeliini


Margeliini oli yllättynyt, kun vanhat shortsit menivät päälle jo neljän viikon kuluttua synnytyksestä. Lempparifarkkujen kohtalo kuitenkin on kirpputori."Lempparifarkut menevät päälle nyt 8 kk synnytyksestä, mutta eivät tunnu hyvältä päällä, joten saavat lähteä kirpputorille", hän harmittelee.


"Rintojen ympärysmitta pysyi samana, mutta kuppikoko kasvoi b-kupista d-kuppiin. Rinnat kyllä hieman roikkuvat. No, ei sillä juurikaan väliä. Löysää vatsanahkaa on vielä vähän, ja tuskin mulla enää mitää six pack -vatsaa tulee olemaan."


Margeliini kertoo harrastaneensa suhteellisen aktiivisesti liikuntaa synnytyksen jälkeen, mutta lähinnä pysyäkseen kunnossa ja saadakseen hengähtää lapsen hoidolta.


"Uusia farkkuja ja rintsikoita lukuunottamatta vaatteita ei ole tarvinnut hankkia synnytyksen jälkeen", hän summaa.


"Kropan malli voi muuttua, vaikka muuten olisikin samoissa mitoissa"


"Malli ei välttämättä palaudu samaksi, vaikka kilot lähtevät. Esimerkiksi lantio voi leventyä pysyvästi ihan vain sen takia, että lantio levenee ennen synnytystä ja synnytyksen aikana", Miu-82 huomauttaa.


Myös Tinttiäinen on huomannut, että vaikka keho on samoissa mitoissa kuin ennen raskautta, on se kuitenkin muuttunut.


"Kroppa on 'pehmeämpi' kuin ennen raskautta, mutta saahan se sitä ollakin", hän toteaa.


"On aika pitkälti totta, mitä Miu-82 totesi. Ei se vaatekoko välttämättä koskaan palaudu samaksi", Rosalina komppaa.


Rosalina kertoo olleensa raskauden jälkeen kevyempi kuin ennen raskautta, mutta silti jotkut vaatteet tuntuivat kinnaavan.


"Ja syy oli ihan vain se, että rinnat olivat jääneet hieman isommiksi ja vartalon mittasuhteet yleisesti olivat muuttuneet. EHKÄ ahkeralla kuntosaliharjoittelulla ois voinu saaha muutoksia aikaan, mutta EVVK. Olen tyytyväinen kroppaani tällaisena", Rosalina täräyttää.


Palauduitko sinä raskautta edeltäneeseen vaatekokoosi? Kuinka kroppa muuttui rakauden aikana? Kerro kokemuksesi ja osallistu keskusteluun: Omaan vaatekokoon palautuminenMitä mieltä olet artikkelista?