Synnytyskipuja voidaan lievittää laitteella, jonka lähettämät sähköimpulssit estävät kipuviestien etenemistä aivoihin ja auttavat lisäämään kehon oman kipulääkkeen, endorfiinien, tuotantoa.
Paristokäyttöinen TENS-laite (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) lähettää selkään laitettavien elektrodilappujen kautta sähköimpulsseja synnyttäjään.
Nämä impulssit vaikuttavat hermoihin, jotka ovat tekemisissä aivoihin vietävien kipuviestien kanssa estäen kipuviestien etenemisen.
Impulssit auttavat myös lisäämään kehon omia kipua lievittäviä endorfiineja. Impulssit tuntuvat selässä pienenä kihelmöintinä. Impulssien voimakkuutta voit itse säädellä kiputuntemusten mukaan.
TENS-laitetta voidaan käyttää muun kivunlievityksen rinnalla
Babycare TENS on jo vuosia ollut erittäin suosittu kivunlievitysmenetelmä Iso-Britanniassa. Se on suunniteltu erityisesti synnytyskipujen hallintaa varten.
TENS–laite on tehokas ja lääkeaineeton vaihtoehto kivunlievitykseen, eikä sulje pois muita kivunlievitysmenetelmiä.
Tehokkain synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa
Kokemus on osoittanut että TENS–laite on kaikkein tehokkain synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa. Laitteen käyttö vähentää tutkitusti lääkkeiden käyttöä synnytyksessä ja mikä tärkeintä – käytöstä ei ole todettu aiheutuvan minkäänlaisia sivuvaikutuksia äidille tai vauvalle.
Kaikki Babycare TENS-laitteet ovat Euroopan lääkintälaitemääräysten mukaisia.
Teksti: Minna Haataja
 
Kuva: iStockphoto
Lisätietoja laitteen vuokrauksesta:
Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliToistuvat keskenmenot
Seuraava artikkeliVauvacuumevirus
JAA