adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Lapsen sukupuolta ei ehkä pian saa paljastaa

Tyttö vai poika?

Tyttö vai poika? 

Haluatko sinä tietää lapsesi sukupuolen etukäteen? Osallistu kyselyyn. Mitä jos et saisi tietoa, vaikka kuinka haluaisit? Pian tämä voi olla todellisuutta.

Euroopan neuvoston tasa-arvokomitea suosittelee, että syntymättömän lapsen sukupuolta ei kerrottaisi vanhemmille. Suosituksen tavoitteena on estää valikoivat abortit, joita tehdään tapauksissa, joissa tulevan lapsen sukupuoli ei miellytäkään vanhempia.

Sukupuolen valinnan vuoksi eräissä neuvoston maissa, esimerkiksi Armeniassa, Azerbaidžanissa ja Albaniassa sataa tyttöä kohden syntyy 112 poikaa.

Tasa-arvokomitean päätöslauselmaluonnos menee Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen hyväksyttäväksi ensi kuussa.

Suositus koskisi kaikkia 47:ää jäsenmaata, Suomi mukaan lukien. Euroopan neuvoston suositukset eivät sido hallituksia, mutta eri maiden toimintatapoihin niillä voi olla vaikutusta.

Asiasta kertoivat Daily Telegraph ja Helsingin Sanomat.

 

 

MIKSI? KOMMENTOI TAI JATKA KESKUSTELUA FOORUMILLA.

 

Lähteet:

 

HS: Suositus: Sikiön sukupuolta ei saa kertoa vanhemmille

Telegraph: Parents could be barred from knowing the sex of their unborn baby by European ruling

 

Lue myös:Päivitetty 13.09.2011
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 2
Äidin on helpompi valmistautua tulevaan, kun tietää.
Kirjoittaja Nuori äiti 20.10.2012
En voisi kuvitellakkaan aborttia sukupuolen perusteella. Minulla on poika ja tyttö, enkä antaisi heitä pois. Kohta saan tietää uuden vauvan sukupuolen ja se auttaa henkiseen valmistautumiseen, toiveeni olisi saada tällä kertaa poika, mutta eiköhän niitä kumpiakin vielä jokunen tule. Kun haaveilen suurperheestä, kohta lapsia on kolme ja haluan ainakin samanverran vielä lisää. Se innostunut hälinä tekee onnelliseksi, ei se sukupuolesta ole kiinni.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
sukupuoli
Kirjoittaja anita 13.09.2011

eihän suomessa sukupuolta kerrota ku raskauden puolivälissä olevassa ultrassa. eihän sillo enää aborttia tehdä ku kehityshäiriön tms vuoksi, ainaki niin ymmärtäny?

Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun