Olet täällä: Synnytys > Synnytystarinat

Synnytystarinat


Särkyneestä ehjäksi

"Minulla oli vauva, mutta kehoni ei ollut itse saanut sitä työntää ulos. Ensimmäisen puolen vuoden aikana itkin joka ikinen päivä sitä, miten tyttäreni syntyi. -- Hän ei tuntunut itse tehdyltä, vaan jostain sairaalan varastosta kaivetulta." Tämä tarina voitti Aktiivinen synnytys ry:n ja Vau.fi:n kirjoituskilpailun voimaannuttavasta synnytyksestä.

Lue lisää

Onni syntyi laulaen

Laskettuun aikaan oli kalenterin mukaan jäljellä vielä lähes kuusi viikkoa. Pieni masuasukki päätti kuitenkin toisin. Onni syntyi laulaen ylsi toiselle sijalle Aktiivinen synnytys ry:n ja Vau.fi:n kirjoituskilpailussa.
Lue lisää

Elämäni juhla

Vauva-arki voi olla syvällisten ajatusten aikaa. Elämäni juhla kertoo arjen ihmeestä sekä äidin että vauvan näkökulmasta. Kertomus sai kunniamaininnan Aktiivinen synnytys ry:n ja Vau.fi:n kirjoituskilpailussa. Lue lisää

Heta syntyi kotona

Kotisynnytyskertomus Hetan syntymästä on vahvan naisen tarina. Kirjoitus sai kunniamaininnan Vau.fi:n ja Aktiivinen synnytys ry:n kirjoituskilpailussa.

Lue lisää

"Repesin synnytyksessä täysin"

Winnie Øverdalin synnytys ei sujunut suunnitelmien mukaan. Hän repesi täysin ja menetti pidätyskykynsä. Ja sitten iski paha infektio.

Lue lisää

Arkistosta: Lucinda syntyi olohuoneessa

Espoolainen Johanna Österbacka oli aikeissa synnyttää toisen lapsensa Jorvin sairaalassa. Lucinda-vauva oli toista mieltä.

Lue lisää

Olin kuolla raskauteen

Minnalle tehtiin hätäsektio 7.8.2011 rajusti etenevän toksemian ja HELLP-oireyhtymän takia. Sektion jälkeen Minna menetti näkökykynsä. 

Lue koko tarina.

Ison vauvan synnytys hirvitti

Mirde kävi raskausaikana pelkopolilla. Lapsesta oli nimittäin tulossa yli neljäkiloinen. Miten jötkäleen saisi synnytettyä ilman että kenellekään kävisi huonosti? 

Lue Mirden huima synnytyskertomus.

Ilokaasusynnytys: ”Karaoke ois kova”

Supsun pitkittynyt raskaus päättyi ilokaasusynnytykseen, jossa karaoke, kakka ja presidentin vaalit olivat isossa roolissa. 

Lue, miten sekava tilanne synnytys voi olla.

Poika syntyi 20 minuuttia sairaalaan saapumisen jälkeen

Tuskastuttavaa odottelua, kävelyä käytävillä, hidasta avautumista, epiduraalia, ilokaasua, mukavan synnytysasennon etsimistä. Elisha oli varautunut kaikkeen tähän, mutta toisin kävi. 

Lue lisää

Kaikkien aikojen synnytys

Millainen synnytys olisi, jos kaikki menisi pahimman kautta? Vau.fi kokosi lukijoiden synnytystarinoista hurjimmat käänteet, pahimmat pelot ja kovimmat koettelemukset ja yhdisti ne yhdeksi tarinaksi. 

Lue lisää

Amy synnytti sairaalan ulkopuolella

Valokuvaaja Emily Robinsonin oli tarkoitus kuvata Amy Beth Bennettin toisen lapsen syntymä sairaalassa. Synnytyssaliin saakka he eivät kuitenkaan ehtineet, sillä Sienna-vauva päätti syntyä vauhdilla – aivan sairaalan ulkopuolella.

Katso koskettava kuvasarja.

Siw synnytti kahdesti yksin

Ensimmäinen kerta oli tahaton, mutta toisella kerralla Siw päätti asiasta etukäteen.

Lapsen isä ei päässyt mukaan synnytykseen.

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.