Kun valokuvaaja Ivette Ivens sai ikävää palautetta imetyksestä, hän päätti tehdä imetyskuvasarjan, jossa imettäjät olisivat kauniita kuin jumalattaret. Katso jutusta satumaiset imetyskuvat!

Viimeksi päivitetty 19.11.2015

Yhdysvaltalainen valokuvaaja Ivette Ivens on 4-vuotiaan Kevinin ja 18-kuisen Dilanin äiti.”Imetin molempia poikiani ja päätin ottaa hetkestä kuvan. Lähetin kuvan sosiaaliseen mediaan ajattelematta asiaa sen kummemmin. Mutta kun sain lähinnä negatiivista palautetta asiasta, päätin ottaa lisää kuvia imettävistä naisista”, Ivens kertoo.

Syntyi kaunis kuvasarja, jonka Ivens julkaisi Breastfeeding Goddesses -nimisenä kirjana.

Suurin osa kirjan kuvista on otettu ulkona. Ivetten mukaan luonnolla ja hoivalla on vahva suhde. Hän pitää myös luonnollisesta valaistuksesta, joten ulkoilmakuvaus oli projektissa itsestään selvä valinta.

 

Breastfeeding Goddesses -projektin tavoitteena on normalisoida ihmisten suhtautumista imetykseen. Vaikka imetykseen suhtaudutaan usein positiivisesti, myös Suomessa taaperoimetystä pidetään epäilyttävänä.

Kuvien nuorin vauva oli vain 14 päivää vanha. Vanhin Breastfeeding Goddesses -projektia varten kuvattu lapsi oli melkein 5 vuotta vanha.

Lisää Ivette Ivensin kuvia.

Mitä mieltä olet artikkelista?