Oletko kyllästynyt tyttöjen hörselöisiin ja poikien synkeänsinisiin vaatevalikoimiin? Markkinoilta löytyy myös iloisenvärisiä vaatteita, joita voi hyvin pukea niin tytöille kuin pojillekin.

Viimeksi päivitetty 14.10.2009

Metsola Lifestylen vaatteet ovat värikkäitä, eikä niitä ole sukupuolitettu ylimääräisillä röyhelöillä.Ruotsalaisäidit Helene Nyrell ja Susann Engvall kyllästyivät lastenvaatteiden sukupuolijakoon ja päättivät suunnitella oman mallistonsa. Tämä värikylläinen mallista kantaa nyt nimeä me&i.

Vaatemerkkiä ei voi tilata netistä eikä sitä voi ostaa kaupasta. Myynti tapahtuu Tupperware-periaatteen mukaisesti. Vaatteita ostetaan ainoastaan me&i-kutsuilta, jonne kiertävä myyjä tulee esittelemään vaatteita.

Toinen ruotsalainen sukupuolivapaata ideologiaa vaaliva lastenvaatemerkki on Polarn O. Pyret. Heidän kotisivuiltaan löytyy reippaita värejä ja jännittäviä kuvioita. Useat vaatteista on suunniteltu sukupuolineutraalisti niin tytöille kuin pojille.

Sukupuolivapaata suomalaista?

Kaikki ihana ja värikäs ei tule Ruotsista. Marimekko tuo suomalaista väriä lastenvaatteisiin. Raitapaidat ja kukkakuosit sopivat värissä kuin värissä kummallekin sukupuolelle.

Pienemmät yritykset tekevätkin rohkeampia tekoja. Esimerkiksi suomalainen Metsola Lifestyle suunnittelee retrohenkisiä lastenvaatteita tytöille ja pojille.

Metsolaa voi tilata Lasten Metsola -verkkokaupasta. Kaupasta löytyy myös muita sukupuoliasetelman haastavia vaatteita kuten esimerkiksi sateenkaarenväreissä säihkyvä Molo Kids ulkohaalari, joka laitan perinteisen käsityksen tyttöjen ja poikien vaatteista täysin mullin mallin.

Teksti: Jarkko Uro

Mitä mieltä olet artikkelista?