Hautajaisetikettiin kuuluu mustiin pukeutuminen. Mutta eihän vauvoille edes juuri myydä mustia vaatteita! Mitä ihmettä vauvan päälle sitten voisi pukea? Äidit opastavat Vau.fi:n foorumilla vauvojen pukeutumisetiketin saloihin.

Viimeksi päivitetty 29.11.2015

”Meillä on tyttö 3 kk, ja isomummon hautajaiset tulossa ensi viikolla. Mietinkin tässä nyt, mitä noin pienelle vauvalle pukisi päälle”, nimimerkillä Niiskumuikkunen kirjoittava äiti kysyy Vau.fi:n foorumilla.


MAINOS | PAMPERS: Mitä kosketus merkitsee vauvalle?


 

Niiskumuikkunen epäilee, ettei aivan pienimpien lapsien odoteta seuraavan etikettiin kuuluvaa mustiin pukeutumista. Mustia vaatteita ei hänen mukaansa kaupoista tunnu edes löytyvän.

”Ajattelin, että laittaisin hänelle ihan sellaisen vaalean, vähän ’hienomman’ bodyn, missä röyhelöt kauluksessa ja hihansuissa sekä valkoiset sukkahousut + velourhousut. Kuulostaako hölmöltä?” hän miettii.

Vauvan kohdalla myös vaalea on etiketinmukaista

”Vauvalle voi huoletta pukea vaaleat vaatteet hautajaisiin. Jossain tapakirjassa muistaakseni oli, että olisi vauvan kohdalla ihan etiketinmukaista”, Zeni kertoo.

”En usko, että kukaan katsoo pahasti, vaikka ei ole mustaa vauvalla päällä”, blaueblumme epäilee.

”Minusta on kuva vauva-ajalta oman pappani hautajaisista. Siinä on punainen samettileninki ja valkoinen pitsiröyhelöpaita/body siellä alla, päässä punainen rusetti”, hän kertoo.

”Ihan pienille lapsille ei tarvitse mustaa pukea hautajaisiin, siistit vaatteet käy hyvin”, myös bjorkm toteaa.

”Ei tullut sanomista” 

”Neiti pukeutui sitten noihin vaatteisiin mitä olin suunnitellutkin, eikä ainakaan tullut keneltäkään sanomista”, Niiskumuikkunen kertookin hautajaisten jälkeen.

Vaaleat vaatteet käyvät siis mainiosti pienelle hautajaisvieraalle. Mutta sopiiko vaaleanpunainen surujuhlaan?

Keskustele aiheesta foorumilla: Vauvan hautajaispukeutuminen.

Mitä mieltä olet artikkelista?