Raskaus estää äitiä tekemästä useita asioita. Toiset liittyvät mahan isoon kokoon, toiset puolestaan sikiön hyvinvointiin. Katso mikä kaikki on jälleen mahdollista, kun et enää ole vauvan kotitalo.

Viimeksi päivitetty 25.5.2011

Listeriakammo kaivoon!


 

 


Pastöroimattomat maitotuotteet kuten ulkomaiset juustot ja tietyt tuorejuustot ovat jälleen ruokalistalla. Eikö pidä unohtaa maistella suomalaisia petokaloja kuten haukea, jonka syömistä ei suositella raskaana oleville raskasmetallipitoisuuksien vuoksi. Itseasiassa tee kunnon juhla-ateria juuri niistä aineksista, mistä pidät eniten!

Lue myös: Listeria on odottajalle riski

Lasillinen viiniä virkistää!

Alkoholi läpäisee istukan ja voi aiheuttaa lapselle pahoja vaurioita. Synnytyksen jälkeen tilanne on toinen. Imettäessä voi hyvin nauttia alkoholia. Maitoon siirtyy sama alkoholimäärä, joka sinulla on veressäsi. Pari lasia viiniä nostaa rintamaidon alkoholimäärän promillen murto-osaan. Lapsi saa näin ollen enemmän alkoholia D-vitamiinitipoista kuin viiniä nautiskelleen äidin maidosta. Ota siis vapaasti saunaolut. Juo viiniä ruoan kanssa. Olet ansainnut hemmottelua!

Lue myös: ”Jos odotat, et ota”

Vihdoinkin keho on oma!

Raskauden viimeisellä kolmanneksella inhimilliset perustoiminnot hankaloituvat. Jopa oman pyllyn pyyhkiminen voi pallomahan kanssa osoittautua hankalaksi. Nyt olet jälleen vapaa ylimääräisistä esteistä. Nauti siitä, kuinka helppoa kenkien laittaminen jalkaan on!

Lue myös: Ihana kamala vatsakumpu!

Hus kemikaalikammo!

Erilaiset kemikaalit ovat tietysti aina haitallisia, mutta raskaana ollessa monet äidit ovat erityishuolissaan kemikaalien vaikutuksesta sikiöön. Voiko meikkaaminen esimerkiksi vaikuttaa epäsuotuisasti sikiöön? Entäpä pesuaineet ja muut myrkyt? Mitä voiteita voi käyttää raskaana? Nämä ovat kysymyksiä, joita sinun ei tarvitse enää pyöritellä päässäsi!

Lue myös: Äidit täynnä kemikaaleja


Ohi on, jatkuva pissailu!

Vessakäynnit lisääntyy kohti synnytystä. Ajattele! Nyt voit käydä pissalla, kuten tavalliset ihmiset. Ja mikä parasta: yölliset pissareissut ovat nyt historiaa!

Nuku miten tahdot!

Mahan kanssa mahallaan nukkuminen on mahdotonta. Eikö yöllinen pyöriminenkään onnistu. Nyt voit taas nukkua aivan miten itse tykkäät. Pyöri sängyssä tai nuku vaikka naama tyynyssä, jos haluat. Se on taas mahdollista!

Lue myös: Kuorsaajan raskausdiabetesriski suurempi

Harrasta suosikkilajiasi!

Monet urheilulajit ovat mahdottomia harrastaa raskausaikana. Ratsastaa ei saa ja tanssiminenkin saattaa mennä pannaan supistuksien vuoksi. Nyt sinun ei enää tarvitse ajatella ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Harrasta omaa suosikkilajiasi niin paljon kuin vain voit irtaantua vauva-arjesta. Muista, että myös äiti tarvitsee omaa aikaa! Lue myös: Laskettelu raskausaikana.

Luo lisää:

Top 10: Huonoimmat syyt hankkia lapsia
Top 40: Näin vanhemmuus on muuttanut minua
Top 5: Suosituimmat vauvalomakohteet

Mitä mieltä olet artikkelista?