Pahoinvointirannekeiden kehutaan lievittävän raskauspahoinvointia akupisteiden stimuloinnilla. Moni kuitenkin suhtautuu epäilevästi pahoinvointirannekkeisiin. Auttavatko ne oikeasti raskauspahoinvointiin, vai ovatko rannekkeet täyttä humpuukia? Nyt Vau.fi:n äidit kertovat kokemuksensa pahoinvointirannekkeista!

Viimeksi päivitetty 14.10.2014

Kannattaako rannekkeita hankkia?”Onko kellään kokemuksi pahoinvointirannekkeista? Auttoiko yhtään raskauspahoinvointiin? Mietin, että kannattaako edes hankkia, jos niistä ei ole mitään hyötyä”, nimimerkki Bjyööööörgh kyselee Vau.fi:n foorumilla.

”Kaikki muu on kokeiltu, paitsi noi rannekkeet ja lääkkeet. Ei helpota mikään”, hän kertoo.

Lue myös: Odottajan yö: kramppeja, vessareissuja ja närästystä

”Pystyin tekemään muutakin kuin itkemään huonoa oloa”

Pahoinvointirannekkeet ovat lääkkeetön vaihtoehto raskaudenaikaisen pahoinvoinnin hoitoon. Juuri lääkkeettömyyden vuoksi monet valitsevat pahoinvointirannekkeet.

”Mulla ne autto sen verran että pystyin tekeen muutakin kun makaan sohvalla ja itkeen huonoo oloo”, Satsa iloitsee.

”Mitään lääkkeitä en halunnu. Oikee paikka niillä on tosi tarkka, ohjeet oli paketissa mukana”, hän kertoo.

”Mulla ne auttoi kyllä vähäsen. Mies osti sellaiset mulle jostain alesta, maksoi vaan 2€ niin oli ihan edullinen kokeilu”, Martuti kertoo.

”Mutta niitten kanssa on tosi tarkkaa että on tismalleen oikeassa kohdassa, kannattaa päivän mittaan korjailla”, hän vinkkaa.

”Mulla autto niin paljo, että en uskalla ottaa edes pois niitä! Tänään rv 29+2”, Pirkku hehkuttaa.

Lue myös: Raskauspahoinvointi on ikävä vaiva

Ei välttämättä auta kaikkia

Vaikka rannekkeista on ollut monelle apua, ei niiden tehosta ole takeita. Kaikilla akupisteiden stimulointi ei helpota pahoinvointia.

”Mulla ei auttanut ja tuli ranteet kipeiksi kun ne rannekkeiden pallot painoi”, Röpelö toteaa.

”Ehken osannut käyttää niitä oikein ja muutoinkin hankin ne ehkä liian myöhään, kun pahoinvointi loppui ittestään pari viikkoa myöhemmin – ilman rannekkeiden apua”, Röpelö pohtii.

”En huomannut niillä olevan vaikutusta. Just pengoin tossa tavaroitani, niin sattui käteen se paketti. Mietin vaan, että jopas oli turha ostos, vois myydä pois”, Hillevi kertoo.

Oletko sinä testannut pahoinvointirannekkeita? Kuinka toimivat?

Osallistu keskusteluun: Onko pahoinvointirannekkeista apua?

Mitä mieltä olet artikkelista?