Raskaustestin positiivinen tulos saa aikaan riemunkiljahduksia ja itkua onnesta? Ei suinkaan aina. Ei, vaikka lapsi olisi hartaasti suunniteltu ja toivottu.

Viimeksi päivitetty 10.8.2009

”Löytyykö ketään, joka uskoo olevansa kyllä hyvä tuleva äiti, mutta ei vaan jaksa hötkyillä ja hössöttää asiasta? Onko ketään, joka ei toisaalta ikinä ole edes erityisemmin pitänyt lapsista, mutta tietää haluavansa kuitenkin kokea äitiyden? Olenko yksin näiden ajatusten kanssa?”Näin kyseli nimimerkki corollamyyntiin Vau.fi:n keskustelupalstalla – ja huomasi pian olevansa kaikkea muuta kuin yksin.

Maipin raskaus on harkittu ja toivottu, mutta silti:

”Oikeastaan jopa säikähdin, kun en ollutkaan innosta sekaisin saadessani positiivisen testituloksen. Olo oli tosiaan ennemminkin lamaantunut”, hän kertoo.

Raskaushössötys saa Myrtin raivon partaalle ja on kieltänyt sen ankarasti myös läheisiltään. Vauvat eivät saa hänessä aikaan odotettua reaktiota:

”En ole koskaan voinut ymmärtää mikä ihme pikkuvauvoissa on, että melkeen kaikki naiset ympärillä sekoavat ja taantuvat lässyttäviksi höperöiksi? Minusta ne ovat kaikki ihan samannäköisiä.”

Kaikkein pessimistisinkin löytää toki jotain hyvää raskaudesta. Corollamyyntiin palaa lohduttamaan kanssasisariaan:

”Hei te kaikenkarvaiset pessimistit, joista ei tunnu miltään! Mä sanon mikä tuntuu; orgasmi. Löyty meinaan yks asia, mikä on parempaa kuin koskaan ennen, seksi.”

Koko keskusteluketju löytyy täältä.

 

Kuva: iStockphoto

 

Lue myös:

Vatsaan taputtelijat
Yllättäviä tunteita raskaana
Tunteiden vietävänä

 

Miten on, oletko itse hössöttäjä vai saatko kaikesta odotukseen ja vauvoihin liittyvästä allergisen reaktion? Kommentoi!

Mitä mieltä olet artikkelista?