Ajatellaan, että nopein siittiö voittaa hedelmöittämiskisan. Valinta ei kuitenkaan ole pelkästään miehestä ja siittiöiden uimataidosta kiinni. Tutkimusnäytön valossa äkäinen nainen saattaa suosia poikasiittiöitä.

Uusiseelantilainen tutkimus laittoi vanhat uskomukset koetukselle. Lapsen sukupuoli ei nimittäin näytä olevan miehestä kiinni. Tutkimusnäytön mukaan naisen hormonipitoisuudet määrittelevät sen, onko poika- vai tyttösiittiöillä paremman mahdollisuudet uida maaliin.


 


Mitä aggressiivisempi nainen on ja mitä paremmin nainen osaa pitää puoliaan, sitä enemmän hänen elimistönsä erittää testosteronia. Jos naisen testosteronipitoisuudet veressä ovat korkeat, myös naisen kohdussa ja munasarjoissa on keskimäärin enemmän testosteronia.

Lue myös: Kiukusta haittaa sikiölle?

Tutkimus tehtiin lehmillä

Testosteronihormonin vaikutuksia siittiöihin ei olet testattu ihmisillä. Lehmillä tehty tutkimus antaa kuitenkin vahvaa näyttöä siitä, että naisen hormonitasot vaikuttavat lapsen sukupuoleen.

Tutkijat leikkasivat lehmän munasarjoista munasolurakkuloita, joiden sisällä munasolut ovat. Rakkuloiden testosteronipitoisuus mitattiin. Tämän jälkeen munasolut hedelmöitettiin petrimaljassa.

Tulos oli yksiselitteinen. Poika-alkioiden kohdalla munasolurakkulat sisälsivät huomattavasti enemmän testosteronia.

Lue myös: ”Mene helvettiin lehmämaha!”

Minustako pojan äiti?

Munasarjat tuottavat testosteronihormonia naisilla. Hormonia syntyy myös jonkin verran adrenaliinirauhasissa. Myös stressi ja ahdistus nostavat testosteronipitoisuutta veressä.

Korkeat testosteronipitoisuudet saattavat aiheuttaa aggressiivisuutta naisilla. Näin ei kuitenkaan ole aina. Testosteronilla on myös muita vaikutuksia. Naisten seksuaalisuus saa esimerkiksi lisäpotkua korkeista testosteronipitoisuuksista.

Muita merkkejä korkeista testosteronihormonipitoisuuksista veressä ovat matala ääni, suuret lihakset ja iso klitoris.

Jos kaikki lapsesi ovat poikia, se voi olla myös yksi merkki siitä, että testosteronipitoisuutesi ovat tyypillistä korkeammat.

Lähteet: Voices, Daily Mail

Mitä mieltä olet artikkelista?