Hiki valuu pitkin turvonneita polvia! Uimarannalla epäillään, että odotat kaksosia. Ei ole pelkkää juhlaa olla viimeisillään raskaana kesällä.

Viimeksi päivitetty 14.7.2019

1. Raskaushehkuako? Ei todellakaan. Se on pelkkää hikeä!

Raskaana oleminen lisää lämmöntuntua kehossa. Lämpimät kesäkelit eivät tee silloin oloa helpoksi. Varsinkin kun on viimeisillään, seurauksena on hikeä. Ei ainoastaan pientä kosteutta otsassa, vaan aivan valtavasti hikeä! Rinnalla, mahassa, nivusissa, polvien takana…


 

 


2. Hyvät yöunet? Älä unta näe!

Viimeisillään raskaana oleminen ja yöunet eivät aina sovi samaan lauseeseen. Varsinkin kun on lämmintä ja valoisaa, nukkuminen on käytännössä mahdotonta. Jos et ole aikaisemmin harkinnut asiaa, nyt mielessäsi on yksi sana: ilmastointi!

3. Kaikki turpoaa

Kuumuus saa ihmisen turpoamaan. Myös raskaus turvottaa. Mitä olet mieltä yhdistelmästä? Nestettä kertyy kehoon usein viimeisellä kolmanneksella, ja monet eivät pysty pitämään edes sormuksia sormissaan eivätkä kenkiä jaloissaan. Lepäile ja nosta jalat kohti kattoa niin usein kuin pystyt. Muista myös juoda riittävästi.

4. Mahasta tulee magneetti

Tämä ei välttämättä koske ainoastaan koske niitä odottajia, joilla on laskettu aika kesällä. Jos olet bikineissä tai kevyessä kesämekossa, mahan käpälöiminen voi kuitenkin tuntua vielä tunkeilevammalta. Kannattaa muistaa, että aina voi sanoa kohteliaasti ei – kyse on kuitenkin sinun kehostasi.

5. Kaikki ”hyväntahtoiset” kommentit

”Voi sinua parkaa, kun joudut kärsimään helteestä raskaana!” Kun maha on iso, se ei jää keneltäkään huomaamatta. Silloin kuka tahansa voi heittää sääliviä kommentteja. Päivittelyt tulevat kuitenkin nopeasti korvista ulos.

6. Esteitä kaikkialla

Riippumattoon on mukava mennä, mutta miten siitä pääsee pois, kun on viimeisillään raskaana? Myös veneily voi olla haastavaa. Miten nousta veneestä maihin ison mahan kanssa? Rannalla oleminenkin voi tuottaa ongelmia, kun pyyhkeen päältä saattaa olla vaikea päästä ylös. Haasteita riittää kesällä.

7. Pitää luopua kesän houkutuksista

Grillipihvit medium miinuksena? Pehmeitä juustoja salaatin koristeena? Kenties kulaus siideriä? Kesällä on helppoa juuttua siihen, mitä raskaana ei saa juoda (tai syödä). Toisaalta pitää muistaa, että raskaana oleminen on väliaikaista. Kannattaa myös pitää mielessä, mitä kaikkea herkullista raskaana ollessaan saa syödä ja juoda.

8. Nestehukka ja vessassa ravaaminen

Raskaana täytyy olla tarkka siitä, ettei nestehukka yllätä. Varsinkin helteellä on hyvä juoda enemmän kuin tavallisesti. Valitettavasti tämä johtaa myös siihen, että vessassa pitää ravata entistäkin useammin.

9. Karvoitus on valloillaan?

Kuka pystyy ylläpitämään bikinirajoja ja ajamaan jalkakarvoja, kun iso maha on edessä? Toisaalta – jaksatko välittää?

10. Hyperpigmentaatio ja keitetty vauva

Auringonottoako? Ensinnäkin makaaminen selällään voi olla ikävä asento viimeisellä kolmanneksella ja johtaa huonoon oloon. Toiseksi raskaana hyperpigmentaation eli tummien läiskien kehittymisen riski lisääntyy. Liikaa aurinkoa kannattaa siis varoa.

11. Synnytyssalin kesäkaaos

Kesä on kiireistä aikaa synnytyssairaaloissa. Tilastollisesti eniten vauvoja syntyy kesäkuukausina. Sairaaloiden pitää kuitenkin tarjota kunnollista sairaanhoitoa kaikille synnyttäjille, joten synnytyksesi menee todennäköisesti oikein mallikkaasti.

12. Hyvää olotilaa on vaikea saavuttaa

Jääpaloja, paljon jääpaloja, ilmastointilaitteen edessä istumista alusvaatteisillaan. On hyvin vähän asioita, jotka tuntuvat mukavilta kuumuudessa. Varsinkin kun olo tuntuu raskaalta, pahoinvoivalta, närästävältä ja …


…Ja 6 syytä, miksi kesäraskaus on oikeastaan aika ihanaa

Kaikki ei onneksi ole kesäodottajalle yhtä kidutusta. Kesäajan raskaudessa on ehdottomasti myös myönteiset puolensa. Kuten esimerkiksi…

1. Enemmän aikaa yhdessä rakkaiden kanssa

Yleensä lomat pidetään kesällä. Niinpä teillä onkin enemmän aikaa olla yhdessä.

2. Enemmän huomiota

Ystävillä ja sukulaisilla on myös enemmän vapaa-aikaa kesällä. Niinpä saat helpommin seuraa juuri kesällä. Kun vauva syntyy, ystävillä ja sukulaisilla on myös aikaa olla tukenasi.

3. Vähemmän raskausvaatteita

Kun odottaa vauvaa talvella, tarvitsee paljon erilaisia äitiysvaatteita. Tilanne on toinen, kun odotat kesällä. Ehkä pärjäät pelkillä shortseilla ja topilla? Saatat myös mahtua vaatekaapistasi löytyvään väljään mekkoon, vaikkei tämä edes olisi äitiysvaate.

4. Voit kävellä paljain jaloin tai sandaaleilla

Kun jalka turpoaa, kengät kiristävät. Jos satut odottamaan talvella, uusien kenkien ostaminen voi tulla eteen. Kesällä voit kulkea paljain jaloin, sandaaleilla tai vaikkapa crocseilla.

5. Täydellinen syy jäätelön syömiseen

On tärkeää pysyä viileänä ja saada nestettä – maailman paras syy herkutella jäätelöllä ja mehujäillä!

6. Sinun ei tarvitse huolehtia kesäkunnosta

Voi olla hyvin vapauttavaa kulkea vähissä vaatteissa ison mahan kanssa. Tänä vuonna sinun ei todellakaan tarvitse huolehti ns. bikinikunnosta. Tänä vuonna maha hallitsee!

Kaiken kaikkiaan kesävauvan saaminen on ihan siedettävää. Luota minuun, sillä olen saanut molemmat lapseni kesällä. Olen osannut myös nautiskella kuumuudesta raskaudesta huolimatta. Jos olo on tukala, muista, ettei maalikaan ole enää kaukana.

Mitä mieltä olet artikkelista?