"Helppoahan se ei ole, mutta todellakin lapselle parhaaksi." Tupakoinnin lopettaminen nimittäin. Kuinka foorumilaisilla odottajilla on mennyt? Ovatko tupakoinnin lopettavat odottajat pystyneet olemaan ilman sauhuja?

Viimeksi päivitetty 27.8.2012

Uusi odottaja päätti vauva-uutisten jälkeen perustaa ketjun odottajille, jotka pyristelevät tupakasta eroon. Kuukausiketju on tukiryhmä tupakoinnin lopettaville, ja se on saanut kiitosta muilta kuukausiryhmäläisiltä.

”Mä tein plussa testin viikko sitten ja nyt on tasan kaksi päivää kun olen täysin polttamatta”, ketjun aloittaja kirjoitta Vau.fi:n foorumilla.

”Miten teillä on menny? Ootteko pystyny oleen polttamatta?”

Lue myös: Odottaja: lisää hyviä syitä olla polttamatta

Vaikeampia päiviä, helpompia päiviä

”Täällä kanssa lopetettiin tupakka kun plussa tuli tikkuun. Nyt puolitoista viikkoa on oltu polttamatta tupakkaa tupakkaa mutta käytetty sähkötupakkaa nikotiini nesteellä, niin periaatteessa olen kyllä nikotiinin saanut. 😀 Nikotiinittomat nesteet on tilattu ja siirryn niihin heti kun saapuvat”, eräs tuleva äiti kirjoittaa.

”Tähän asti ollut melko helppoa, ensimmäiset päivät olivat kamalimmat vaikka nikotiinia sainkin mutta asia on aivan eri polttaa tupakkaa tai vetää sauhuja sähköisestä… tunne on aivan eri”, hän toteaa.

Tupakkakoukusta irtipääsy koettelee itsekuria itse kullakin:

”Tää on mulla nyt kuudes päivä kun oon täysin polttamatta.. ja mitä pitemmälle mennään sitä vaikeampaa tää on:) Hassua kun eikös niitten oireitten pitäsi helpottaa muutaman viikon jälkeen:)”

”Eipä täälläkään oo menny hrveen ruususesti toi lopetus, sähkötupakkaa ja tupakkaa sekasin. Itsekuri on paska, mutta kyllä tää tulee loppumaan kun noi sykkeet kuulee sitten viikkoultrassa. Eikä todellakaan tee mieli tupakkaa juuri nyt koska olo on niiiiin kamala.”

Lue myös: Raskausajan tupakoinnin huomaa vastasyntyneestä

Hermoriekaleita ja voimaa Petri Nygårdista

Tupakoinnin lopettaminen käy harvoin kuin tanssi. Tupakan himo voi olla niin suuri, että hermot meinaavat mennä:

”Mä tänään istuin ulkona kaverini kanssa terassilla juoden cocacolaa:) niin ai että otti pannuun kun kaikki vieressä sauhutteli:) teki mieli räjähtää siihen paikkaan”, eräs odottaja kirjoittaa.

”PÄÄ RÄJÄHTÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” toinen tupakoinnin lopettanut odottaja manaa.

”Tänään on ollu vaikee päivä. Mutta ottelussa minä vs Vihreä Bonus voittajana selvisin minä!!!!! 🙂 teki mieli mennä kauppaan ja sanoa kassaneidille että vihreä bonus kiitos! mutta empäs menny…”, hän kuittaa.

”Uskokaa tai älkää oon saanu voimaa tässä taistelussa Petri nygärdin biisistä päästän höyryy:) heh naurattaa itteeki:)”

Lue myös: Jos tupakoit, sikiökin tupakoi

Savuttomassa seurassa lopettaminen on huomattavasti helpompaa kuin tupruttelevassa seurassa

”Onneks mun avomies lopetti mun kaa yhtaikaa, saa tukea toiselta :)”, eräs odottaja iloitsee.

Ympärillä polttavat ihmiset saavat tupakanhimon helposti heräämään. Savuttomassa seurassa houkutuksia ei niin helposti tule.

Paras apu lopettamiseen voi kuitenkin olla vertaistuki. Yhdessä voi tsempata toinen toista:

”jos puoliso lopettaa samalla, on helpompaa ja saa tukea. 🙂 Täällä mekin yhdessä lopetamme tupakoinnin, avomies yhtä innokkaasti kuin minäkin. :)”

”Minä lopetin tupakan polton kun rupesin odottamaan esikoista vuonna 2010 ja siitä asti oon ollu polttamatta. Tsemppiä kaikille hirmuisen paljon, tiedän miten vaikeeta se on mutta nyt lopettamiseen on ainakin maailman paras syy!” foorumilla tsempataan.

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Tupakoimattomuus

Teksti: Mira-Maria Heinonen
Kuva: Crestock

Lue myös:

”Tupakoin raskausaikana”
Kohdussa taotaan terveyden pohja
Terveellisen raskauden kymmenen pääpilaria

Mitä mieltä olet artikkelista?