Jill Hawkins odottaa yhdeksättä ja kymmenettä lastaan. Hawkinsille lapsien tehtailu on sekä työtä että hyväntekeväisyyttä.

”En ole kovinkaan äidillinen. Siksi en ole koskaan halunnut pitää synnyttämiäni lapsia itselläni”, englantilainen kohdunvuokraaja Jill Hawkins kertoo Daily Mail-lehden haastattelussa.

Vaikka mies ja perhe eivät koskaan kuuluneet Hawkinsin suunnitelmiin, hän halusi kuitenkin pienestä pitäen kokea raskaana olemisen. Kohdunvuokraaminen tarjosi siihen tilaisuuden.

”Minusta raskaana oleminen on hyvin palkitsevaa. Olen luonnostaan antelias ihminen ja vauvojen antaminen niitä tarvitseville on asia, jota minä teen”, Hawkins sanoo.

Hawkins on viettänyt ison osan elämästään raskaana. Nyt hän odottaa 48-vuotiaana yhdeksännettä ja kymmenennettä lastaan.

Kohdun vuokraamisesta maksetaan 12000 punnan korvaus per lapsi. Lapset ovat peräisin Hawkinssin omista munasoluista sekä kohtua vuokraavan pariskunnan siittiöistä.


Tärkeä tehtävä maailmassa

Hawkins pitää tärkeänä synnyttää mahdollisimman monta lasta vielä kun hän pystyy. 

”Kovin moni nainen ei pysty vuokraamaan kohtuaan. Synnyttäminen on äärimmäisen tunteellista ja synnytyksen jälkeen haluaa vain pitää vauvaa sylissä. Se on äärimmäisen vahva tuntemus. Naisen pitää olla vahva, jotta pystyy vastustamaan tunnetta”, Hawkins sanoo.

Hawkins ei itse ole tunteellinen. Hän ilmoittaa, ettei ole koskaan ollut rakastunut.

Masennusoireita?

Kohdunvuokraaminen ei ole mikään pikku juttu. Tunteet ovat räiskyneet myös Hawkinsin elämässä.

Kolmannen kohdunvuokrauksen jälkeen Hawkins yritti itsemurhaa syömällä yliannostuksen masennuslääkkeitä.

Hawkins tosin pitää kiinni siitä, ettei kohdunvuokraus vaikuttanut vuoden 2004 itsemurhayritykseen. Hänen mukaansa masennuksen syy oli yksinomaan lapsuuden traumoissa.


Vaarallista touhua


Korkean iän vuoksi jo edellinen raskaus vuonna 2010 osoittautui hankalaksi. Hawkins joutui viettämään lähes koko raskausajan vuoteenomana pahoinvoinnin ja päänsäryn vuoksi.

Hengenvaarallinen raskaus sai Hawkinin päättämään, että hän lopettaa kohdunvuokraamisen. Toisin kuitenkin kävi.

”Edellisraskauden koettelemukset alkoivat unohtua. Niinpä päätin hankkiutua raskaaksi vielä kerran”, Hawkins kertoo.

Enää IVF-hoidoilla raskaaksi tuleva Hawkins on jälleen vahvojen raskausoireiden kourissa.

”Tällä kertaa päänsärky alkoi jo seitsemännellä viikolla. Väsyn nopeasti, ja minun pitää hoitaa kaikki asiat lyhyissä spurteissa”, Hawkins sanoo.

Teksti: Jarkko Uro

Lähde: Daily Mail
Lue myös:

Spermaa pankista
Onko 50-vuotias ensisynnyttäjä liian vanha?
Adoptiota hakemassa


Mitä mieltä olet artikkelista?