Mies tapaa kaksi viehättävää naista. Heistä toinen ovuloi ja toinen ei. Näistä kahdesta mies todennäköisemmin valitsee ensiksi mainitun, sillä miehet tunnistavat naisen ovulaation, vaikka he eivät ole siitä tietoisia.

Viimeksi päivitetty 6.4.2022

Ovulaatio muuttaa naisen käytöstä

Naisen munasolun irtoaminen aiheuttaa naisessa monenlaisia hienovaraisia muutoksia: Nainen muuttuu käytökseltään rohkeammaksi ja myös hänen ulkoinen olemuksensa – muun muassa kasvojen piirteet – pehmenee.Ovulaation aikana nainen on kiinnostunut maskuliinisista miehistä, jotka ovat geneettisesti mahdollisimman erilaisia kuin he itse. Luonto on viisas: geneettinen samankaltaisuus heikentää naisen mahdollisuuksia tulla raskaaksi.

Ovuloitko? Laske hedelmällisin ajankohta ovulaatiolaskurilla.

Ehkäisypillerit häiritsevät parinvalintaa

Jos nainen käyttää ehkäisypillereitä, hänen mahdollisuutensa lisääntymisen kannalta onnistuneeseen parinvalintaan saattavat heikentyä.

Tämä käy ilmi muun muassa laajasta ehkäisypillereiden vaikutuksia kartoittavasta katsauksesta, jonka taustalla on Sheffieldin yliopistossa Englannissa työskentelevä suomalaistutkija Virpi Lummaa kollegoineen.

Pillereitä käyttävä nainen on hormonikierroltaan kuin raskaana oleva nainen, mikä vaikuttaa myös naisen miesvalintoihin. Naiset eivät muuta valintakriteereitään kierron mukaan eivätkä erityisemmin suosi geneettiseltä taustaltaan erilaisia miehiä.

Asia vaikeutuu myös toisin päin: miehen vinkkelistä pillereitä käyttävän naisen viehättävyys ei ole samalla tasolla kuin pillereitä käyttämättömän.

Lähde: Yle Tiede:

Mitä mieltä olet artikkelista?