Paljonko lapsiperheessä menee rahaa ruokaan? "Liikaa, ihan liikaa", tuskailee nimimerkki Vauva3. Oletko sinä laskenut, paljon ruokaostoksesi kuukaudessa maksavat? Vau.fi:n foorumilla äidit ottivat laskimet käsiinsä ja arvioivat kuukausittaiset ruokamenonsa. Kuulostaako tutuilta summilta?

Viimeksi päivitetty 25.12.2016

Ruoka. Tuo välttämätön tarvike, joka haukkaa ison osan kuukauden budjetista. Monenko hengen talouksilla menee mitenkin paljon? Millaisella summalla tulee toimeen? Olisiko jotain, josta voisi nipistää? Nyt keskustellaan ruokabudjeteista.Keskimääräinen summa 569 euroa per kuu

Nimimerkki Faa laski hinnan oman kolmihenkisen perheensä yhden viikon perusruokakorille ja listasi kaikki ostetut tarvikkeet kuvan kera:Faan kotialbumi

”Kuukausitasolla näillä ruokaostoksilla menisi yhteensä noin 550 euroa”, Faa laskeskelee. Hänen perheensä ruokamenot ovat lähellä keskiarvoa, sillä kyselyyn vastanneiden keskimääräiset ruokamenot olivat 569 euroa kuukaudessa. 

Perheen koko ei juurikaan vaikuta menoihin

Yllättävää kyllä, perhekoko ei keskustelijoiden keskuudessa juuri vaikuttanut ruokamenoihin. Niin yhden lapsen perheissä kuin kolmen lapsen perheissä ruokaan menee rahaa kaikkea 200 euron ja 1 000 euron välillä.

”Meillä menee 500 e:n luokkaa kuukaudessa ruokaan. Kaksi aikuista ja kolme lasta, 6 v, 4 v ja 1 v 8 kk tytöt”, Taku81 laskeskelee.

”Vaippapaketti menee ehkä yksi kuukaudessa, ettei tee paljoa, kun käytetään enimmäkseen kestovaippoja. Tehdään perus kotiruokaa, paitsi ehkä kerran viikossa valmisruoka. Joskus syödään ulkona, mutta niin epäsäännöllistä, ettei laskettu tähän. Sillä ehkä vissiin aika vähän menee, kun on seurattu, missä halvinta ja kelpaa halpamerkit yms. Kauppojen hinnoissa on eroa”, hän kertoo.

Lapsia taloudessa on 3, joista 1 vaippaikäinen. Vaikka perhe koostuu viidestä henkilöstä, ei silti ruokaan + vaippoihin mene kuin 150–200 eur/kk. Ehkä kiitos kuuluu sen, että pidän leipomisesta ja ruuanlaitosta, joten eineksiä käytetään aniharvoin ja pakastin täytetään -30 % alennusruokatarvikkeilla”, kertoo.

Paljonko sinun taloudessasi käytetään rahaa ruokaan? 

Osallistu keskusteluun: Paljonko menee rahaa ruokaan kuukaudessa?

Mitä mieltä olet artikkelista?