Seksihalut eivät aina kohtaa. Varsinkin raskauden aikana seksihalut vaihtelevat raskauden eri vaiheiden myötä. Vau.fi:n foorumin kuukausiketjussa odottajat pohtivat, kuinka saada mies ymmärtämään, ettei seksi kiinnosta – loukkaamatta puolisoa.

Viimeksi päivitetty 23.10.2012

”Mun mieheneni on ollut pari viime päivää ihan mahoton, hiplailee,pussailee ja yrittää sillä tavalla saada minua innostumaan ’sänkyjumpasta'”, odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla.

Lue myös: Mies tykkää raskaana olevasta naisesta

”Vinkkejä kuinka kertoa miehelle nätisti, ettei seksi innosta?”

Kumppani voi olla ymmällään seksielämän muutoksista: toisen muuttuneet seksihalut tulevat monesti yllätyksenä. Kumppani voi ajatella, ettei ole puolisonsa mielestä enää haluttava.

Haluttomuus ei ole ikävää vain torjutuksi tulleelle osapuolelle, vaan halunsa kadottanut pelkää myös loukkaavansa kumppaniaan:

”Oon yrittäny sanoa et hei mua ei oikein nyt nappaa ja on vähän hankala olo mut vaikka toinen sanois että ymmärtää ja ei suutu silti tuntuu että loukkaan häntä ja että miehelle tulee olo etten haluaisi”, ketjun aloittaja pohtii.

Haluttomuus puolin ja toisin on välillä aivan luonnollista. Varsinkin raskausaikana halut saattavat vaihdella voimakkaastikin raskauden eri vaiheissa.

”Laskettuun aikaa ois noin 4 viikkoa ja muutenkin on mahan takia nukkuminen/makaaminen hankalaa”, odottaja kertoo.

Ei siis ole ihme, ettei seksi ole ensimmäisenä mielessä: raskausaikana seksihaluihin vaikuttavat monet asiat, ja varsinkin alkuraskauden oireet ja loppuraskauden vaivat latistavat fiiliksiä.

Lue myös: Onko seksi turvallista raskauden aikana?

Valkoisia valheita

Foorumilla kehotetaan puhumaan suoraan haluttomuuden syistä ja omista tunteistaan puolisolle, mutta tässä tilanteessa kirjoittajat hyväksyvät myös valkoiset valheet:

”Jos pelkäät et loukkaantuu pahasti suoraan sanomisesta ni olisko pieni valkonen valhe? 🙂 sanot seuraavan neuvolakerran jälkeen et sieltä kiellettiin seksi ettei lähe syntymään tai jotai sellasta?.. :D” eräs odottaja ehdottaa foorumilla.

Toinen odottaja ehdottaa, että aloittaja voisi käyttää supistuksia tekosyynä seksistä kieltäytymiseen:

”Ne orgasmista johtuvat supistukset ei kai ole semmosia, että niistä tarviis olla huolissaan, mut voihan niidenkin varjolla saada hyvän tekosyyn kieltäytyä.”

”Mun mielestä toi pieni valkonen neuvolavalhekin olis tässä kohtaa sallittu ja hyvä idea :)”

Lue myös: Seksuaalisuus vaihtelee raskauden eri vaiheissa

”Sano suoraan”

Useimmat liputtavat totuuden puhumisen puolesta:

”Yritä vielä sanoa nätisti, että susta tuntuu epämukavalta tällä hetkellä. Me todettiin yhdessä miehen kanssa, et pidetään nyt suosiolla vähän taukoa, koska viime kerralla mulla oli aika epämukavaa ja naureskeltiinkin, et eihän tästä taida tulla mitään, kun maha on niin tiellä”, eräs odottaja vastaa ketjussa.

Toinenkin odottaja uskoo rehellisyyden palkitsevan pitkässä juoksussa:

”Mie oon kyllä vaan yrittänyt olla rehellinen, tuntuu, että kai se sitten pitkässä juoksussa palkitsee, että aina samat asiat vaan toistaa, kun ei ne tunnu miehellä kauan mielessä pysyvän. Onhan se ihan kiva, että on haluttu ja en minäkään koe itseäni raskauden takia mitenkään epäseksikkääksi tai muuta, mut kun ei vaan haluta joka ilta tai ees joka toinen.”

”Siis minun resepti: sanoo suoraan, että nyt ei vaan haluta ja se johtuu siitä, että en nauti seksistä tai se sattuu tai tuntuu muuten henkisesti ja fyysisesti epämiellyttävältä eikä tämä johdu mitenkään miehestä. Se on sama vaikka siinä olisi Vin Diesel tarjolla, niin silti kieltäytyisin.”

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Miten sanoa miehelle nätisti, ettei seksi huvita?

Mitä mieltä olet artikkelista?