Sininen on poikien väri ja vaaleanpunainen tyttöjen - vai onko sittenkään? Foorumilla keskustellaan nyt siitä, kuuluvatko kaikki värit kaikille.

Viimeksi päivitetty 14.5.2018

Useissa kaupoissa tyttöjen ja poikien vaatteet ovat värikoodattuja, mutta voiko pojalle ostaa pinkin paidan? Nimimerkki Suski75 on sitä mieltä, että väreillä ei ole sukupuolta:


 


”Ostin viime viikolla pojalle pinkit matkarattaat, ja tänään pojalla oli päällä kirkkaanpunaiset housut, limenvihreä paita pastellinvärisillä kuvioilla, valkoinen aurinkohattu ja tummanvihreät kengät.”

“Ei ole tyttöjen ja poikien värejä”

Samoilla linjoilla on nimimerkki Enni. Ennin mielestä kauppojen lastenvaatevalikoimat ovat menneet huonompaan suuntaan: Tarjolla on vain todella tyttömäisiä ja poikamaisia vaatteita, kun ennen oli enemmän molemmille sopivia värejä ja kuoseja.

“Meillä pidetään lähes kaikkia värejä. Tykätään väreistä ja kuvioista ja pidän niitä itsekin. Nykyään ei vaan kaupoista löydy värejä, pelkkää valkoista, vaaleaa ja pastellivärejä. Ainoat värit mitä meiltä ei löydy on pinkki ja vaaleanpunainen. Ei miehen kanssa tykätä kumpikaan, niin ei haluta lapsellekaan pukea omasta mielestä rumia vaatteita. Eli ei ole myöskään tyttöjen tai poikien värejä”, Enni kirjoittaa.

Pojat eivät piittaa pinkistä

Monesti lapsella itsellään on vahva mielipide vaatteistaan. Nimimerkki Zeni kertoo kuuntelevansa lapsiaan vaatevalinnoissa:

”Aika paljon lapset saa itse valita vaatteensa kaupasta/kutsuilta/kuvastosta, tytöt tuppaa valitsemaan Frozenia tai jotain eläinten kuvia ja pojat on tykästyneet yksivärisiin vaatteisiin tai yksinkertaisiin kuvioihin, värit saavat kaikilla olla kirkkaita. Pinkki ja vaaleanpunainen taitaa olla ainoat jota pojat ei halua päälleen laittaa.”

“En lähde unisex-hössötykseen”

Rosalina puolestaan haluaa pukea tytöt tyttömäisiin vaatteisiin ja pojat poikamaisiin. Toisaalta hänkin ottaa lasten mielipiteet huomioon:

“Kyllä puen pojat aika poikamaisesti ja tytön tyttömäisesti ja niin saa ollakin, en lähde unisex-hössötykseen yhtään mukaan.Isommat jo vähän itsekin sanoo mielipiteitä vaatteistaan ja hyvä niin. Mielipiteitä kuunnellaan ja en pakota pukemaan mitään.”

Millaisiin vaatteisiin sinä puet lapsesi? Kuuluvatko kaikki värit kaikille? Tule kertomaan näkemyksesi foorumille: Tyttöjen ja poikien värit? 

Mitä mieltä olet artikkelista?