Jos vauvan laskettu aika on keväällä maalis-huhtikuussa, mitä ulko- ja sisävaatteita lapselle kannattaa hankkia? Foorumilla käydään keskustelua ja vaihdetaan vinkkejä aiheesta!

Viimeksi päivitetty 17.1.2018

Kevyttoppahaalari on yksi foorumikeskustelussa suosikiksi noussut ulkovaruste – olipa kyseessä sitten kevät-, kesä- tai syysvauva. Syynä on Suomen arvaamaton sää.”Helmikuisella vauvallani oli alkuun ohut toppapuku kokoa 62, joka tosin meni hyvin kasaan ja sopi vastasyntyneelleni, kun sitä vähän asetteli ja rypisteli. Sillä mentiin koko kevät, ja vain vähennettiin alta vaatetta ilmojen lämmetessä. Ulkoilu tapahtui yleensä aina vaunuissa, ja vaunuissa oli äp-makuupussi ja vaunujen jalkapeitto”, kertoo nimimerkki Suski75.

Haalaria suosittelee myös elaffy kahden lapsen kokemuksella:

”Meillä on toukokuun puolella syntyneet tuplat. 2015 oli sen verran kylmä kesä, että juhannuksena nukkuivat ulkona haalareissa. Meillä oli kaukaloissa äitini ompelemat kaukalopeitot.”

Toppahaalari myös kesävauvalle

Kevyttoppahaalari sopii mainiosti myös loppukesän lapsille vaunu-unille, sillä myös loppukesässä viileitä päiviä riittää.

”Meillä elokuun vauva, mutta meillä oli käytössä jo kevyttoppahaalari joka oli oikeastaan pussi. Jonain päivänä saattoi vielä olla hyvinkin 20 lämmintä, ja toisena vaan 10”, kommentoi nenna.

 

Lisälämpöä peitoilla ja vilteillä

”Meillä toukokuun alussa syntynyt, ja sairaalasta lähtiessä oli housut, body myssy ja aika paksu fleecehaalari. Mentiin suoraan autoon jossa oli pieni viltti varuilta. Ois luullut et toukokuussa ois ollut lämminkin, mut ei ainakaan viime vuonna ollut. Satoi räntää kun oltiin synnytyssalissa”, muistelee nappula123.

Perinteisen konstin lämmittävästä lampaantaljasta puolestaan tarjoilee Jonttuskainen. Talja sopii niin rattaiden kuin vaunukopankin pohjalle, ja lämmittää miellyttävästi. Taljan nahkaosa myös eristää hyvin viimalta.

Käy lukemassa lisää kommentteja Vau.fi foorumilta ja jaa omat vinkkisi muille: Kevätvauvan ulkovaatteet

 

Mitä mieltä olet artikkelista?