Turhan hyvät unenlahjat, sotkuisuus, liian vahvat mielipiteet... Puolison heikkoudet voivat olla moninaiset. Foorumiäidit kertovat, mitkä kumppanin piirteet saavat savun nousemaan korvista.

Viimeksi päivitetty 30.8.2018

Hän ehkä tuntui täydelliseltä vuosia sitten, mutta paljastui sittemmin likaisten sukkien kylväjäksi ja puoleen päivään koisaajaksi. Kuulostaako tutulta? Yhteinen arki saa puolison ärsyttävät puolet esiin, tietää Äippä x 5:

”Mun miehessä sieppaa se että se ei juurikaan koti töitä tee ellen sit oo naputtanut tai jos tekee niin ei tee mun mielestä tarpeeksi hyvin (meillä hiekan eri siisteyskäsite) ja se että se tekee niin paljon töitä… Ja se että se ei ole aamuihminen, siis yhtään!!! Jos sillä vapaa päivä niin sitä meinaa saada ylös kun väkisin eikä toivoakaan että se mitään tekis enneku se on juonut vähintään 2 kuppia kahvia.”

”Ei tikkua ristiin kotitöissä”

Puolison sotkuisuus ja olematon into kotitöitä kohtaan on piirre, joka kiristää monen foorumiäidin pinnaa. Nimimerkki iLa kokee kumppaninsa olevan kuin lapsi, jonka perässä pitää kulkea jälkiä siivoamassa:

”Mm pyyhettä ei laita kuivumaan vaan jättää sen mytylle lattialle. Tölkit pullot yms tippuu siihen missä se on juotu tyhjäksi.. Kaverin lapset keräs juuri meidän pihasta 3 kassillista pulloja. Mies ei laita tikkua ristiin kotitöissä”, iLa tuskailee.

Kettuilu ja aamuilkeys

Myös muut puolison luonteenpiirteet voivat ärsyttää, vaikka suhteen alussa niille olisi ollut sokea. Nimimerkki Ginger ärsyyntyy useammastakin asiasta:

”Mua ärsyttää ajoittainen liiallinen kettuileminen (huumorimielessä kyllä, välillä käy ärsyttämään), tietynlainen arkuus ja turha varovaisuus/välttely joissakin tilanteissa, unisena ja aamuisin saattaa olla tosikin ilkeä, itsetunnon puute ja itsensä vähättely…”

Aina oikeassa oleva puoliso

Toisaalta hyvä itsetuntokin voi tuoda tullessaan piirteitä, jotka piinaavat puolisoa. Nimimerkki salainensydän tietää, miten ärsyttävää on, kun kumppani ei ole ikinä väärässä:

”Omassa puolisossa ärsyttää nyt näin äkkiseltään ensimmäisenä se, että hän on välillä niin itsepäinen ja järkevä ja hänellä on niin vahvat mielipiteet (ja useimmiten hän on aina oikeassa).”

Mikä sinua ärsyttää puolisossasi? Nyt saa avautua: Mikä ottaa puolisossa päähän?

Mitä mieltä olet artikkelista?