Tonnikalapasta ja kananuudelikeitto - siinä meidän arkemme pelastajat. Mitä teillä syödään, kun apetta on saatava nopeasti?

Lapsiperheessä aika tuntuu olevan aina kortilla. Välillä myös tuntuu, että koko ajan saa olla tekemässä ruokaa. Kun parhaimmillaan kuusi henkeä syö viisi ateriaa päivässä, ruuan menekki on melkoinen.Siksi helpoista, nopeista ja maistuvista ruuista on tullut meille kullanarvoisia. Meillä on muutama luottoresepti, joiden avulla saa loihdittua makoisan aterian pienellä vaivalla ja kohtuullisessa ajassa.

Takuuvarma tonnikalapasta

Yksi näistä on tonnikalapasta, jonka ainekset pyrimme pitämään kaapissa lähes aina. Meidän variaatiomme valmistuu seuraavasti (ainesten määrää voi vaihdella syöjien mukaan):

Koskenlaskijalla kruunattu tonnikalapasta

  • Iso sipuli
  • Pari purkkia tonnikalaa
  • Tölkki tomaattimurskaa
  • Mausteita maun mukaan
  • Puoli pakettia Koskenlaskijaa
  • Loraus ruokakermaa

Kuullota sipulisilppu, lisää joukkoon valutettu tonnikala. Paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet (esim. ripaus suolaa, sitruunapippuria ja chiliä).

Anna porista muutama minuutti, sitten lisää Koskenlaskija pieninä palasina. Kun juusto on sulanut, notkista lorauksella ruokakermaa.

Keitä oheen täysjyväpastaa ja tarjoile vihannesten kera.

Ei todellakaan mitään gourmeeta, mutta maistuu lapsillekin ja pitää nälän kurissa seuraavaan ateriaan asti. Tämä myös valmistuu supernopeasti samalla, kun lisukepasta kiehuu.

Mainio kanakeitto

Tonnikalapastan ohella toinen vakioreseptimme ja lasten suosikki on Mau!kas ruokablogin Mau!kas kanakeitto. Tämäkään ei vie aikaa paljon ja onnistuu taitamattomammaltakin kotikokilta.

Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Perusmättöä eri muodoissaan

Muita ruokapöydässämme paljon nähtyjä vieraita ovat erilaiset kana-kasvis-riisi -kombot, spagetti jauheliha- tai soijarouhekastikkeella sekä miehen savustama lohi perunoiden kera.

Erilaiset kasvisruuat, joita aina sitkeästi kokeilen, maistuvat lapsille vaihtelevalla menestyksellä.

Joskus arkiruoka näyttää tältä. Pakastimen perukoilta löytyvä kalapuikkopaketti on pelastus silloin, kun kaapit ammottavat tyhjyyttään.

Jaa luottoreseptisi!

Puolivalmisteita ja eineksiä meillä ei hirveästi syödä, mutta eivät nekään aivan tuntematon konsepti ole. Erityisesti kalapulliin turvaudumme, kun apetta on saatava pikavauhtia.

Arkiruokahärdelliä pyörittäessä sitä usein tuppaa jämähtämään samoihin ruokiin, joita sitten kokkaa viikko toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen. Siksi uudet reseptit ovat aina tervetulleita.

Mitkä ovat sinun luottoreseptisi arkihärdellissä? Kerro se keskusteluketjussa ”Mitä tänään syötäisiin? Arkiruokavinkit jakoon!”

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

 

Mitä mieltä olet artikkelista?