Kompastut duploon, aamutossussa on hapankorppujemma, kaikki laatikot on taas roplattu auki ja pyykit kiskottu naruilta. Näistä ja muutamasta muusta asiasta tunnistat takuuvarmasti, että kotonasi asuu hillitön, raivostuttava ja ihastuttava... taapero!

1. Puhut luontevasti kepsukista, räpylistä ja marramiinista (ketsupin, rypäleiden ja mandariinin sijaan).2. Aina hälytysajoneuvon nähdessäsi valpastut. ”Katso, paloauto! Ambulanssi! Poliisiauto! PIII-PAAA!”. Tämä vaistomainen reaktio nostaa päätään myös silloin, kun olet liikkeellä ilman lasta.

3. Olet jatkuvasti valmiudessa estämään jonkinlaisen katastrofin. Myös nukkuessasi. Sinua myös väsyttää jatkuvasti – hassu yhteensattuma, vai mitä?

 

4. Kauppareissu = Joko ympäriinsä salamannopeasti säntäilevä lapsi + hikipäässä perässä läähättävä äiti TAI rattaisiin köytetty kirkuvaa pikkuihminen ja viiden minuutin pikamatka pitkin käytäviä. Joka tapauksessa vähintään puolet ostoksista jää tekemättä.

5. Puhelimesi pikavalinnasta löytyvät myrkytystietokeskuksen, terveysneuvonnan ja ensiapupäivystyksen numerot.

6. Muistelet kaiholla vauva-aikaa, jolloin lapsesi köllötteli hereillä ollessaan kiltisti aloillaan lattialla ja nukkui kolmet päiväunet.

7. Minkä tahansa lomanviettopaikan keskeinen valintakriteeri on lapsille tarjottujen viihdykkeiden määrä.

8. Siivoat enemmän kuin koskaan ennen, mutta silti kotisi on siivottomampi kuin ikinä.

9. Mitkä viherkasvit?

10. Lapsesi pukeminen puistoreissua varten on urheilusuoritus, jonka jälkeen olet niin hiestä märkä, että ryntäät ulos puolipukeisena ja palelet koko ulkoilun ajan.

11. Kävit vessassa kahden minuutin ajan. Sillä välin naperosi on ehtinyt kiskoa juuri pyykkitelineelle ripustetut pyykit alas, kahmia keittiönlaatikosta suklaakeksin ja pyyhkiä suunsa sen jälkeen valkeaan sohvaan, irrottaa läppäristäsi pari näppäintä. Matolla on märkä läikkä, josta et osaa päätellä onko se pissaa vai mehua.

12. Yrität opettaa lastasi siivoamaan lelut leikin jälkeen omille paikoilleen. Taaperon mielestä siivoaminen on mainio kilpaleikki, jossa hänen tarkoituksensa on sotkea ja levittää leluja nopeammin kuin sinä ehdit siivota.

13. Mikään ostamasi lelu ei tule koskaan kiehtomaan lastasi yhtä syvästi kuin vessaharja, jatkojohdon virtakytkin ja lemmikin juomakuppi.

14. Olet jemmannut alalaatikoista pois kaiken särkyvän ja tärkeän, jotta tuholaistaapero ei saisi niitä käpäliinsä. Sitä, mihin ne itse asiassa jemmasitkaan, et aivan pysty palauttamaan mieleesi.

15. Sinulle on kehittynyt kaksi persoonaa. Se, joka syö hillitysti tai ei ollenkaan makeaa lapsen läsnäollessa ja se, joka tuskin malttaa odottaa, että lapsi nukahtaa – silloin karkkikaapin ovi narahataa auki!

Mitä mieltä olet artikkelista?