Ennen lapsien saamista ystävyys on varsin erilaista kuin iloisen perhetapahtuman jälkeen. Vaikka muuta vannottaisiin.

Viimeksi päivitetty 9.9.2019

1. Kahvilla käyminen

Ennen

”Mennäänkö siihen ihanaan kahvilaan, jossa on vanhaa sisustustavaraa!”

Viivytte ystävien kanssa kahvipöydässä kaksi tuntia siemaillen ihanaa kuumaa juomaanne. Puhutte läpi parisuhteet, työt ja mieltä painavat asiat.

Nyt

”Onhan siellä vaipanvaihtopiste ja suhteellisen ei-saastainen leikkinurkka? Hienoa, nähdään siellä 15.7. klo 16.30-17.00!”

Kahville lähtö vaatii tarkkoja ennakkojärjestelyjä. Kahvilan ovista täytyy päästä kulkemaan rattailla, hoitolaukku pullistellen. Lopulta yrität jutella kaverisi kanssa samalla, kun hytkytät toisella kädellä lasta, joka ei nukukaan, vaikka yleensä tähän aikaan on päikkäriaika. Kahvisi jäähtyy hiljalleen kupissaan, ihan niin kuin kotonakin!

2. Yhteinen harrastaminen

Ennen

Sulkapallotreenit, itsepuolustusta vai kalligrafiakurssi?

Ihanaa yhteistä aikaa, ja samalla kehittävää! Sovitaan vain, mitä ja miten usein.

Nyt

Olen aivan valmis yhteiseen harrastukseen, kunhan se ei mene päällekkäin muskarin ja vauvauinnin kanssa.

Niin ja aamupäiviin ei kannata ottaa mitään, kun unirytmi on meillä vielä hakusessa. Mutta kävisikö kahden viikon kuluttua tiistaina illalla – siis jos kukaan ei ole kipeä?

3. Empaattinen keskusteluhetki

Ennen

Pitääkö lähteä sinne, vai tuletko sinä tänne?

Olet valmis tukemaan ystävääsi yöllä tai päivällä. Puhelimessa tai kasvotusten, asia käydään läpi kaikilta kanteilta.

Nyt

Tuutko mukaan vaunulenkille, niin puhutaan samalla?

Ystävät ovat tärkeämpiä kuin koskaan! Havaitset kuitenkin nopeasti, että paras hetki yhteisille juttutuokioille on silloin, kun lapsi nukkuu tai on muuten harhautunut. Opit tosin nopeasti pitämään yllä keskustelua samalla, kun välimerkkeinä puhut lapsellesi tai niistät hänen nenäänsä. Öisin (yhdeksän jälkeen) et tosin yleensä jaksa enää keskustella.

4. Bileilta

Ennen

LAUANTAIII!

Kaupungin yöelämä syttyy liekkeihin, kun te saavutte juhlimaan. Bileilta alkaa tunnelman nostatuksella ystävän asunnolla. Kun vire on oikea, lähdetään kohti yökerhoa. Tanssimista ja drinksuja pilkkuun saakka!

Nyt

VUODEN PARAS LAUANTAIII!

Aivan loppuraskaudesta ja pikkuvauvan kanssa joudut jättämään yön kutsun väliin. Mutta kun pääset taas vauhtiin, olet kuningatar. Jos joudutkin pumppaamaan kiristävistä rinnoistasi pienet maidot pois vessakopissa, et anna sen laskea tunnelmaa. Ihanaa, ihanaa, ihanaa – et olekaan kadonnut puklurättien ja sosepurkkien alle.

Mitä mieltä olet artikkelista?