Jokainen odottaja sen huomaa: kun tulet raskaaksi, yksityisasiasi eivät ole enää yksityisasioita. Mutta mitä sitten, kun raskaudesta aletaan puhua koko perheen tai työyhteisön yhteisenä, kollektiivisena raskautena? Kuinka paljon odotuksesta tarvitsee jakaa lähipiirin kanssa? Vau.fi:n foorumilaiset kertovat, mitä mieltä ovat.

Viimeksi päivitetty 3.3.2014

”Olen ensiodottaja ja olen tässä raskauden edetessä huomannut todella ikävän seikan. Tämä ei ollutkaan minun ja mieheni raskaus vaan myös vanhempieni, mieheni vanhempien sekä ystävieni raskaus”, åke kirjoittaa Vau.fi:n foorumilla.

Lähipiiri odottaa hänen uutisoivan kaikki mahdolliset käänteet raskaudesta heille.

”Myöskään tulevan lapsen sukupuoli (joka mahdollisesti selviää), ei saisi jäädä salaisuudeksi vaan pitäisi julkistaa kaikille”, åke kertoo.

”Yystävät ja anoppi eivät ymmärrä miksi ei voida kertoa sukupuolta heillekin ts. loukkaannutaan kun jokin asia ei olekaan julkisessa tiedossa. Onhan se mukavaa, että on ympärillä ihmisiä jotka oikeasti välittää ja ovat kiinnostuneita, mutta mutta..” hän pohtii.

”Pelkään tällaista jo valmiiksi”, kauhistelee Etsijä, joka ei halua kertoa raskaudesta vielä kellekään.

”En halua että lähipiirissä raskaana olevat ihmiset joiden kanssa en muutenkaan ole tekemisissä niin täytyisi nyt samassa tilassa ollessamme asiasta keskustella, ei ei ei.”

Lue myös: Vatsaan taputtelijat

”En halua, että kaikki vahtaavat.”

”Mä oon ite niin ahistunu siitä kun käy lääkäris tai neuvolas ja pitäis ihan kaikki kertoa! Kyselevät peräpukamista lähtien kaiken. Eikös ihmiset saa odottaa rauhassa ilman suurempaa hälinää asiasta?” CranberryLips ihmettelee. Hän kertoi raskaudesta mahdollisimman myöhään lähipiirilleen.

”En halunnut et kaikki vahtaavat”, CranberryLips toteaa.

”Esikoista kun ootin, kuuntelin joka kerta anoppilassa neuvot sun muut ja anopin äitihän kerto vaikka mitä tarinaa ja miten pitää sit hoitaa ja miten synnytetää. Töissä kun oli naisvoittoista niin puhuttiin vaan monta kuukautta synnytys- ja raskausjuttuja, vaikka mä vaan niin toivoin, ettei asiasta tehdä haloota”, hän päivittelee.

”Nyt tän toisen kanssa päätin et vain esimiehille infoon ettei vaan joudu samaa kuuntelemaan.”

Mitä mieltä sinä olet?

Keskustele aiheesta foorumilla: Pitääkö odotusaika jakaa kaikkien kanssa?

Mitä mieltä olet artikkelista?