Tulevien vanhempien saamat kehotukset nauttia elämästä vielä kun pystyy ennen lapsen syntymää saavat monen uuden odottajan ahdistumaan. "Tulee semmoinen olo, että maailmanloppu odottaa", odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla. Lapsen syntymä ei ole maailmanloppu. Elämä muuttuu, mutta äidiksi tuleminen voi olla myös naiseuden juhlaa ja tyytyväisyyttä. Lujuutta, vahvuutta, lempeyttä ja rakkautta. Aikaa ajatuksille, rauhallisia aamuja ja nautiskelua!

Viimeksi päivitetty 1.7.2016

”Tietenkin elämä vauvan myötä muuttuu, tyhmempikin sen ymmärtää. Sivusta seurannut, miten ihmiset ja niiden elämä on muuttunut. Lukenut oppaita, kuunnellut kokemuksia. Sisäistetty on, ja se on ihan ok – lapsen saaminen on iso ja arvokas asia!” ensiodottaja Sutra37 kirjoittaa Vau.fi:n foorumilla.


MAINOS | PAMPERS: Mitä kosketus merkitsee vauvalle?


 

”Silti alkaa jurppimaan aika pahasti tämä joka tuutista tuleva ’kaikki muuttuu’ -mantra, varsinkin nyt, kun aika lähestyy”, hän tuskailee ja kertoo, että hän saa joka puolelta kuulla, kuinka vauvan synnyttyä ei pysty enää tekemään mitään mukavaa.

”Tulee semmoinen olo, että maailmanloppu odottaa”, hän toteaa.

Ei enää yhtään nuku vielä kun voit -mantraa, kiitos!

”Auta armias, jos olisi mahdollista tavata ketään tuttua ilman, että ne sanoo ’nuku vielä kun voit’, ’tehkää yhdessä asioita vielä kun voitte’, jne… Hyväntahtoista (ja varmasti totta), ymmärrän, mutta alkaa vähitellen masentamaan!”

”Jopa vau.fi lähettää viime metreillä raskaana oleville sähköpostiviestin, jonka pääteemana on ’Aika ennen lapsia – 25 asiaa jota kaipaan’ – mitä hemmettiä? Pitkä lista hyvistä asioista elämässä, jotka loppuu vauvan myötä. Miksi?!”

”Onko näin tarkoitus piristää unetonta ja kaikenlaisista krempoista potevaa valaskalaa? Alkaa ahdistaa! Miksi puhutaan pelkistä negatiivisista asioista?” Sutra37 ihmettelee, ja haluaa kuulla edes jotain positiivista elämästä vauvan syntymän jälkeen.

Ja Vau.fi:n foorumin äideillä on vaikka mitä positiivista sanottavaa! Yksi heistä on Mesiangervo, joka kertoo nauttineensa täysillä, kun lapset olivat pieniä.

”Kukaan ei voi tietää, millaiseksi teidän arki muodostuu”

Pikkulapsiaika voi olla rankkaa, mutta myös helppoa ja onnellista, eikä sitä voi tietää etukäteen, foorumin äidit huomauttavat.

”Halusin sanoa, että sinusta tulee just omanlaisesi äiti ja sinun lapsesi on ainutlaatuinen myös. Kukaan ei sitä voi tietää millaiseksi teidän arki muodostuu”, Mesiangervo toteaakin.

”Itselleni oli todella onnellista aikaa se, kun lapset olivat pieniä. Nautin paljon siitä, että sain olla kotona, seurata heidän kehitystään ja kasvuaan, sekä tosiaan ihan vain elää sitä meidän näköistä elämää. Elämä oli stressivapaata ja melko huoletonta. Aikatauluja ei ollut, vaan edettiin ’hetken mukaan'”, hän kertoo.

”Monet aamukahvit join rauhassa ja katselin, kun luonto herää. Monena iltana saunoin ja tein grilliin tulet ja valmistelin itselleni herkkuja. Vietin paljon aikaa myös ystävien kanssa. En suorittanut äitiyttä, vaan nautiskelin siitä. Nautin lasteni seurasta, he ovat huipputyyppejä! On kunnia kasvattaa heidät, valmistella tähän maailmaan.”

”Elämässä tulee haasteita ja vaikeita hetkiä aivan kaikille”

Toki Mesiangervokin koki vaikeita hetkiä ja häntäkin on väsyttänyt. Hän kehottaakin unohtamaan turhat paineet ja arvostamaan itseään.

Koin tietynlaista naiseuden juhlaa ja tyytyväisyyttä itseeni. Lujuutta, vahvuutta, lempeyttä ja rakkautta.

”Vaikeina hetkinä tai väsyneenä ajattelin, että tämä on ohimenevää, hetken päästä on jo eri fiilis. Pidin myös mielessä kaikki ne asiat, jotka ovat todella hyvin. Arvostin itse panostani lapsiini, sillä varmasti on ollut merkitystä kaikkeen. En myöskään suostunut ottamaan paineita ulkopuolelta. Jos meillä esimerkiksi oli sotkuista, tiskit tiskaamatta, pyykkikori täynnä ja leluja joka paikassa, totesin vaan, että omat unet ovat nyt tärkeimmät”, hän kertoo.

”Elämässä tosiaan tulee haasteita ja vaikeita hetkiä aivan kaikille, ei se ole vain perheellisten euoikeus”, Mesiangervo huomauttaa.

”En ole kaivannut menneestä yhtään mitään”

Mesiangervo kertoo, ettei hän ole kaivannut menneestä yhtään mitään.

”Elämä vie eteenpäin, ja se on mielenkiintoista! Oma intuitio vahvistui lasten odotuksen ja syntymän myötä. Herkkyys havaita ympäristöä ja ihmisiä, sekä kaikkea olemassaolevaa.”

”Koin kehittyväni ennen kaikkea henkisesti. Koin myös tietynlaista naiseuden juhlaa ja tyytyväisyyttä itseeni. Lujuutta, vahvuutta, lempeyttä ja rakkautta. Sain sellaisia eväitä ja oppeja, jotka ovat kantaneet pitkälle! Opin enemmän itsestäni ja siitä, mikä on minulle tärkeää. Pohdin asioista hyvin syvällisesti”, hän listaa positiivisia asioita elämästään lasten syntymän jälkeen.

”Elämääni avautui kokonaan uusia ulottuvuuksia lasteni myötä. Todella nautin omasta olemassaolostani ja tehtävistäni, elämästä”, Mesiangervo summaa.

Mitä ajatuksia heräsi? Lue muiden foorumilaisten tunnelmat ja osallistu keskusteluun: Elämänmuutos ahdistaa – onko mitään positiivista sanottavaa?

Mitä mieltä olet artikkelista?