Raskausajan hormonit saavat monet odottajat tunteellisiksi aivan päättömistäkin syistä – myös odottajien itsensä mielestä! Odottajat kertovat Vau.fi:n keskustelupalstalla naurettavimmista itkukohtauksistaan.

Mikä klisee, mutta odottajat ovat itkuherkkiä, eikä se ole pelkkä myytti. Saman ovat huomanneet myös Vau.fi:n foorumilla kirjoittavat odottajat. He kokosivat syitä, minkä takia ovat raskausaikana pillahtaneet itkuun.Lohikäärme lähti pois – ja tuli takaisin

Joudun käymään jääkaapilla todennäköisesti joka päivä, useaan otteeseen, koko loppuelämän. Kauheeta!

Nimimerkillä Etsijä kirjoittava odottaja kertoo, että kokoperheen elokuva Näin koulutat lohikäärmeesi oli hänelle liikaa.

”Tuli kohtaus, missä poika sanoi pahasti lohikäärmeelle ja käski sen poistua. Samassa salakavalassa sekunnissa silmäni täyttyivät kyynelistä, ja pian ne valuivat poskiani pitkin tyynylle. Minun oli pakko nousta tyynen rauhallisesti ylös ja kävellä pois huoneesta sanaakaan sanomatta”, Etsijä muistelee.

Vasta seuraavana päivänä Etsijä tunnusti miehelleen, miksi oli poistunut huoneesta kesken elokuvan. Etsijän mies lohdutti häntä ja sanoi: ”Älä huoli, se lohikäärme tuli melkein heti takaisin.” – Mikä sai tietysti odottajan ratkeamaan taas itkuun.

Jääkaappi haisi pahalle

Piivi puolestaan koki yllättävän itkukohtauksen jääkaapin ovella.

”Mä räjähdin yksi aamu epätoivoiseen itkuun, koska jääkaappi haisi mielestäni todella pahalle, ja kauhukseni totesin, että joudun käymään jääkaapilla todennäköisesti joka päivä, useaan otteeseen, koko loppuelämän. Kauheeta”, Piivi kertoo.

Maito

”Juomani lehmänmaito on vasikoiden ruokaa”, ReginaVeritas kertoo yksinkertaisen syyn itkuun.

Kananmunan kuoriminen

”Mä tirpasin itkut kun yritin tässä kuoria keitetyn kananmunan, ja se valkuainen tarttui kuoreen kiinni, eikä jäänyt mitään syötävää”, JMT kertoo.

Hetken päästä JMT kuitenkin jo nauroi miehensä kanssa koko tilanteelle.

Leipä

Huvittavin itkukohtaus, joka Talvitintillä on jäänyt mieleen, on itkunpurkaus leivän takia.

”Mies oli kokannut päivällisen ja tehnyt leipää ruoan lisäksi. Yksi leipä oli jäänyt syömättä ja illalla korjasin sen roskiin, kun oli jäänyt koko päiväksi seisomaan keittiön pöydälle”, Talvitintti pohjustaa.

”Kun sain leivän heitettyä roskiin, tuli aivan valtava syyllisyyden tunne. Juoksin miehen luokse olohuoneeseen ja aloin parkumaan. Mies ihmetteli, mitä nyt on käynyt, ja hetken päästä sain sanottua, että jouduin heittämään roskiin leivän, jonka toinen oli joutunut ’kovalla vaivalla’ tekemään.”

Talvitintti kertoo, että miehen mielestä asia oli huvittava, mutta Talvitintin mielestä sillä hetkellä aivan hirveä ja surullinen.

Nälkä

Ruoka on odottajalle vakava asia, kuten jo edellä on tullut ilmi. Timantti* kertoo, että eräällä automatkalla nälkäkiukku yllätti hänet ja miehen aivan totaalisesti.

”Tuossa joku aika sitten oltiin miehen kanssa autolla liikkeellä ja mies ajoi. Odotti hiukan aikaa, että yksi jalankulkija käveli tien yli. Mulla meni yksinkertaisesti hermo. Mätkäsin miestä käsivarteen ja haukuin hänet pystyyn.”

Timantti* kertoo, että mies katsoi häntä kuin hullua.

”Vartin verran vollotin ja sain vain sanotuksi, että ’noku sä et oot ruokkinut mua'”, Timantti* muistelee.

Kuollut hiiri

Mies luuli, että joku on kuollut, itkusta päätellen

Eläinten surkeat kohtalot dokumenttisarjoissa ovat odottajien klassikkoitkettäjiä. Starr kuitenkin joutui todistamaan hiiren kuolemaa niin läheltä, että hysteerinen itkukohtaus säikytti myös odottajan puolison.

”Mä itkin hysteerisesti hiirelle, joka meni loukkuun. Ja näin vielä kun se hetken sätki siinä. Tuli kauhea murhaaja olo! Mies oli ihan hädissään ja ihmetteli mikä mulle oikeen tuli”, Starr kertoo.

Väärät kengät

Nimimerkillä K_@tiKäpy kirjoittava odottaja oli lähdössä salille, kun hänet valtasi suunnaton tunnekuohu kenkäkaapilla.

”En löytänyt (muka) sopivia kenkiä jalkaani ja lähin partsille poraan. Mies luuli, että joku on kuollut itkusta päätellen, mut ei… Syyn kuultuaan alkoi ehdotteleen eri kenkiä, ja sitten vasta vollotutti kun ei sovi.”

”Silmiä pyöritellen ukko aatteli varmaan, että poraa nyt porus sitten, ja jätti mut rauhottuun sinne partsille”, hän kertoo.

Paikallislehti

”Luin paikallislehdestä artikkelin, jossa vanhainkodin asukkaat olivat päässeet katsomaan, kun vasikat oli päästetty laitumelle. Itkin aivan hysteerisenä, jolloin mies tuli vauhdilla katsomaan, että mitä nyt on käynyt”, Bimbelibom kertoo.

”Yritin ulvonnan ja niiskutuksen lomassa selittää, mutta sain pihalle vain jotain tyyliin ’mummooot… Yyyyy! Lehmääääät’, ja hakkasin sormella kyseistä lehtiartikkelia. Siinä vaiheessa, kun mies ratkesi nauramaan, alkoi itseäkin naurattamaan. Siinä sitten itkin ja nauroin kovaan ääneen samaan aikaan.”

”Kamala tilanne”, Bimbelibom kirjoittaa.

Talvitintti toteaa, että tietyt tunteenpurkaukset jälkeenpäin naurattavat, mutta hän uskoo, että vielä on lisää luvassa

Lue lisää naurettavimpia syitä itkukohtauksiin: Naurettavimmat itkukohtauksesi

Mitä mieltä olet artikkelista?