Perinteiseen liuskatestiin ilmestyvä kontrolliviiva on monesti tummempi kuin itse tuloksesta kertovaan viivanpaikkaan piirtyvä viiva. Väri tummenee istukkahormonin määrän kasvaessa, yksilöllisesti. Myös vaalea viiva tarkoittaa siis positiivista testiä!

Viimeksi päivitetty 13.5.2016

Laskettu aika tammikuussa 2017 -ryhmän kirjoittajat esittelevät ilouutisen tuoneita testejään. Moni ensikertalainen on huolissaan raskaustestin luotettavuudesta. Haalea viiva voi tuoda epävarman olon, mutta myös haalea viiva eli niin sanottu haamu kertoo positiivisesta tuloksesta.

Nimimerkillä Otuski kirjoittava odottaja on saanut haalean mutta selvän viivan:

”Testinä Predictor express (näyttää 99% varman tuloksen kuukautisten oletettuna alkamispäivänä). Viiva ilmestyi testiajalla”, Otuski kirjoittaa.

Otuski kertoo tehneensä testin ennen kuukautisten odotettua alkamispäivää ja suunnittelee tekevänsä uuden testin, kun kuukautiset ovat myöhässä.

Raskaustestin viiva tummenee sitä mukaa kun hCG:n eli istukkahormonin määrä nousee. Veramillon testissä viiva on jo yhtä tumma kuin kontrolliviiva:

”Apteekin oma testi, rv 4+5 oli tuolloin menossa”, Veramillo kertoo.

Toisaalta joskus viiva ei tummene, vaikka kuukautisten odotetusta alkamispäivästä olisi jo kulunut aikaa.

”Mun sisko ei koskaan saanut toista odottaessa edes kunnollisia plussia testiin, eli huoli pois”, Pikkuinenmyy86 toteaa.

Oletko jo löytänyt oman lasketun ajan ryhmäsi? Tule juttelemaan samaan aikaan odottavien kanssa: Lasketun ajan ryhmät!

Mitä mieltä olet artikkelista?