Vauvan kanssa reissaaminen on yleistyvä trendi. Mutta mitkä kohteet ovat pikkulapsiperheiden suosiossa?

Viimeksi päivitetty 1.4.2011

Vuonna 2010 kesällä Kreikka oli ylivoimaisesti suosituin lomakohde vauvallisille perheille eli matkailijoille joilla on alle kaksivuotias lapsi mukana.

Aurinkomatkojen kolme suosituinta vauvaperhekohmetta on Kreeta, Rodos ja Kos. Finnmatkojen myyntitiedot näyttävät melkein samalta. Kreeta, Rodos, Kypros muodostavat Finnmatkojen kolmen kärjen.

Finnmatkojen viiden kärkeen mahtuu myös kaksi muuta muuta. Neljänneksi ylsi Turkissa sijaitseva rantalomakohde Alanya. Viidennen paikan ottaa Espanjan Gran Canaria.

Talvikohteet

”Talviaikaan suosituimmat vauvaperheiden lomakohteet löytyvät edelleen Kanariansaarilta, mutta yhä useammin pienten lasten kanssa lennetään myös kaukolomalle Thaimaan Phuketiin”, Finnmatkojen tiedottaja Kaisa Mäki-Kullas kertoo.

Aurinkomatkojen myymät talvisuosikit vauvaperheillä ovat vastaavat. Eniten vauvaperheitä lähti myös Aurinkomatkojen kautta Kanariansaarille.

Egypti olisi yksi suosituimpia talvikohteita, mutta poliittisen tilaneen vuoksi matkailu Egyptiin on jäissä.

Vauvat matkailevat yhä enemmän

”Nyt lopuillaan olevalla talvikaudella alle 2-vuotiaiden matkustajien määrä oli noin 20 prosenttia suurempi kuin edellisenä talvena. Vuosittain Finnmatkojen mukana reissaa arviolta 5000–6000 alle 2-vuotiasta”, Mäki-Kullas kertoo.

Odotettavissa on siis vilkas matkailukesä vauveleille.

Teksti: Jarkko Uro

Lue myös:

Lentomatka lapsen kanssa
Takapenkki täynnä
Hyvää matkaa

Mitä mieltä olet artikkelista?